Волинські перевізники порушують трудові права найманих працівників

Волинські перевізники порушують трудові права найманих працівників

02.08.14 13:14 0 768
Волинською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері проведено перевірки додержання законодавства при перевезенні пасажирів.

З'ясувалося, що волинські перевізники допускають порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом, використовуючи працю водіїв без укладення з ними трудових угод.

Так, один із підприємців, який здійснює внутрішні перевезення пасажирів автобусами, грубо порушував вимоги законодавства про працю й понад рік не укладав трудових договорів з чотирма водіями та не заносив відомості про їхню роботу у трудові книжки, позбавляючи можливості включити час, який вони пропрацювали на таких умовах, до трудового стажу.

Заробітну плату працівникам роботодавець виплачував готівкою на руки, не сплачуючи з неї податку на прибуток з фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

За фактом грубого порушення перевізником законодавства про працю розпочато кримінальне провадження, яке наразі скеровано до суду.

Усього Волинською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері за такими фактами у липні поточного року розпочато 5 кримінальних проваджень, 2 з яких уже скеровано до суду з обвинувальними актами.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ