Івано-Франківщина: рятувальники дбають про безпечний відпочинок на водоймах області

Івано-Франківщина: рятувальники дбають про безпечний відпочинок на водоймах області

02.08.14 09:36 0 741
На Прикарпатті встановилася спекота погода, а це означає, що купальний сезон у розпалі. Щоб не допустити трагедій на воді, працівники Управління ДСНС в області постійно впродовж літнього відпочинкового періоду проводять масово-роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання громадянами правил безпеки життєдіяльності під час перебування на воді. Саме з цією метою рятувальники побували у місці масового відпочинку – а саме на обладнаному пляжі івано-франківського міського озера, де було достатньо людно – адже стовпчик термометра зупинився за позначкою у 30 градусів.

Як з’ясувалося у ході спілкування, загалом відпочиваючі знають, як потрібно безпечно поводитись під час відпочинку на водоймах і дотримуються відповідних правил, бо розуміють, що йдеться про найдорожче – власне життя. Окрему категорію відпочиваючих займають матері з маленькими дітьми. За їх словами, вони постійно тримають їх у полі зору, особливо це стосується перебування біля води, бо інколи вистачає однієї миті, щоб трапилося непоправне. Також вони пояснюють дітям всю небезпеку перебування біля водойм без дорослих і застерігають від необачних вчинків. Та й самі діти знають, що вода – це не тільки прохолода і відпочинок, а й біда, якщо не слухатися дорослих.

Ситуація з підлітками трохи складніша – адже у такому віці вони не охоче слухають старших. Під час спілкування з рятувальниками підлітки зізналися, що правила безпечної поведінки пам’ятають з шкільних уроків, проте, деякі з них вважають, що відпочинок на водоймах має бути веселим і цікавим, а дотримання відповідних правил певною мірою обмежує їх поведінку і не приносить повного задоволення від відпочинку. Працівники Управління ДСНС в області провели бесіду з підлітками і, навівши конкретні приклади трагедій на воді, які стаються в області, переконливо пояснили юним відпочивальникам необхідність дотримання правил безпеки під час перебування на водоймах та вручили їм тематичні листівки.

Під час відвідування місця масового відпочинку рятувальники в ході спілкування неодноразово нагадували відпочиваючим правила безпечної поведінки на воді та вручали їм тематичні листівки інформаційно-застережуючого характеру, де, зокрема, зазначено,що не слід заходити у воду в незнайомому місці; потрібно уникати води зі швидкою течією, ні в якому разі не слід заходити у воду в нетверезому стані; відпочивати на водоймах можна тільки у світлий час доби; не слід заходити в глибоку воду, якщо не вмієте плавати; не варто плавати наодинці, особливо, якщо не впевнені в своїх силах; ні в якому разі не слід використовувати для плавання автомобільні камери, дошки та таке інше; не можна влаштовувати у воді ігри.

Адже дотримання таких простих правил не вимагає особливих зусиль, але гарантує, що в жодному разі ваш відпочинок не перетвориться на трагедію.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ