Голова Львівської ОДА пропонує збільшити додаткову дотацію з державного бюджету для бюджетів Львівщини, аби не допустити заборгованості з зарплати та оплати комунальних платежів

Голова Львівської ОДА пропонує збільшити додаткову дотацію з державного бюджету для бюджетів Львівщини, аби не допустити заборгованості з зарплати та оплати комунальних платежів

02.08.14 18:45 0 814
Голова Львівської ОДА Ірина Сех пропонує збільшити на 260 млн. грн. обсяг додаткової дотації з державного бюджету для місцевих бюджетів Львівщини. Встановити її у розмірі 322 млн. грн. Про це йдеться у пропозиціях голови ОДА Ірини Сех, які вона надіслала до Міністерства фінансів України.

У запланованих змінах до державного бюджету 2014 року є відновлення додаткової дотації для місцевих бюджетів Львівської області. Розмір – 62,3 млн. грн і цей обсяг не відповідає реальній потребі. Для порівняння, в минулому році обсяг зазначеної дотації становив 300,6 млн. грн., що майже у 5 разів більше цьогорічного.

Через обмежений фінансовий ресурс, визначений у державному бюджеті на 2014 рік для Львівщини, у більшості бюджетів міст і районів області недостатньо коштів на оплату праці працівникам бюджетних установ. Сума – приблизно 155 млн. грн.

Крім цього, через неодноразове збільшення цін на природній газ та електричну енергію, очікуване приведення до економічно обґрунтованих тарифів на послуги теплопостачання, виникає додаткова потреба в коштах на оплату енергоносіїв у сумі 105 млн. грн.

«Збільшення обсягу додаткової дотації необхідне для того, аби не допустити заборгованості з виплати зарплати працівникам бюджетних установ, оплати енергоносіїв і комунальних послуг бюджетними установам, що фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів», – йдеться у зверненні голови Львівської ОДА.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Дрогобичі ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ