Львівщина: пам'ятаймо про правила поведінки у природних екосистемах під час спекотних днів!

Львівщина: пам'ятаймо про правила поведінки у природних екосистемах під час спекотних днів!

02.08.14 08:00 0 649
Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації нагадує, що у період спекотної погоди, що має пожежонебезпечний характер, забороняється розводити багаття у лісах, заїжджати транспортом на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів), відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки, палити та кидати непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів, самовільно спалювати рослини та їх залишки.

Департамент вкотре звертається до мешканців Львівщини з проханням бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісових масивах під час спекотних літніх днів. Кожний необдуманий та безвідповідальний вчинок під час розведення вогню містить в собі небезпеку для довкілля. Залишене без нагляду вогнище, кинутий сірник, або навіть викинута склянка під променями сонця можуть спровокувати масштабну лісову пожежу, а неконтрольоване випалювання сухої стерні або побутових відходів, зокрема, поблизу торфополів – затяжне, багатоденне горіння торфу. Пожежі завдають величезної шкоди довкіллю, створюють загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та можуть призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.

Варто пам’ятати, що дотримання вимог правил пожежної безпеки у спекотний період дозволяє зарадити виникненню пожежних ситуацій на території області.

Не будьмо байдужими до оточуючого нас навколишнього природного середовища!

Одночасно, департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації звертається до всіх мешканців Львівщини бути вкрай обережними під час відпочинку на водних об?єктах та дотримуватися елементарних правил поведінки на воді. Особливо звертаємо увагу батьків: не відпускайте дітей без нагляду до води, не залишайте їх на самоті.

Пам?ятаймо: купатися можна тільки на облаштованих пляжах, на яких чергують рятувальники. Ні в якому разі не можна купатися в місцях, біля яких розміщені щити з написом «Купатися суворо заборонено!».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ