Фракція ВО "Свобода" у ЛМР вимагає зменшення складу депутатів та скорочення чиновників у Львівській міськраді

Фракція ВО "Свобода" у ЛМР вимагає зменшення складу депутатів та скорочення чиновників у Львівській міськраді

02.08.14 16:58 0 852
Львівська міська рада затвердила ухвалу, згідно з якою визнала за доцільне встановити склад депутатів Львівської міської ради в кількості, мінімально допустимій відповідно до законодавства України, а також рекомендувала Львівській обласній раді ухвалити рішення про визначення загального складу Львівської міської ради в кількості 60 депутатів. Депутати також звернулися до Львівського міського голови з вимогою скоротити кількість чиновників у ЛМР та оптимізувати їх преміювання. Про це 31 липня 2014 року повідомив голова фракції ВО "Свобода" у ЛМР Любомир Мельничук.

Як повідомив депутат-свободівець, скоротити склад депутатського корпусу ЛМР за чинним нині законодавством має право Львівська обласна рада. "Відповідно до сьогоднішнього рішення ми ініціюємо зменшення кількісного складу депутатів задля економії коштів з б'юджету. Цією ухвалою ми рекомендуємо Львівській обласній раді ухвалити рішення про визначення загального складу ЛМР у кількості 60 депутатів – це, згідно з чинним законодавством, мінімальне значення. Також ми пропонуємо обласній раді встановити мінімальний склад депутатського корпусу в усіх місцевих радах на Львівщини. Всеукраїнське об'єднання "Свобода" послідовно обстоює позицію щодо оптимізації кількості депутатського корпусу різних рівнів. Зокрема, вимога щодо зменшення кількості депутатів парламенту до 300 передбачена у підготовленому нами проєкті національної Конституції.

Ми також ініціюватимемо процедуру відкликання тих депутатів, які неналежно виконують свої обов'язки перед громадою. Закон України "Про статус депутатів місцевих рад" передбачає, що в разі пропуску депутатом протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, членом якої він є, міськрада має право звернутися до виборців із пропозицією про відкликання такого депутата у встановленому законом порядку. Я вже звернувся до управління "Секретаріят ради", аби отримати поіменну інформацію про відвідування депутатами пленарних засідань та засідань постійних комісій і щорічну кількість прогулів", – зазначив Любомир Мельничук.

Свободівець наголосив, що збалансування витрат б'юджетних коштів потрібно проводити разом зі скороченням надмірної кількості чиновників та оптимізацією їх преміювання. "Львівська громада власним коштом утримує 1 385 міських чиновників. Структура, незмінна по суті ще з 2006 року, щодня доводить свою неефективність та кількісну перевантаженість посадовцями. Для прикладу, в самій лише адміністрації міського голови працює аж 51 чиновник. На неефективності та корумпованості структури ЛМР наголошували не лише громада та депутати, а й міжнародні експерти. Депутати вже ухвалювали 2013 року рішення, яке передбачало скорочення чиновницького апарату ЛМР. Проте міський голова спочатку його ветував, а потім одразу ж оскаржив у суді, заблокувавши виконання відповідної ухвали.

Ми вимагаємо від міського голови подати на наступне пленарне засідання проєкт ухвали про скорочення надмірної кількості міських чиновників та оптимізацію їхніх премій, надбавок і доплат. Країна перебуває у стані війни, і ми зобов'язані максимально збалансувати місцевий б'юджет для підтримки українського війська", – заявив голова фракції ВО "Свобода" у ЛМР.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Житомирщині провели в ...

КОМЕНТАРІ