Юрій Підлісний запропонував представникам закладів культури Львівщини вирішувати питання щодо підпорядкування у юридичній площині

Юрій Підлісний запропонував представникам закладів культури Львівщини вирішувати питання щодо підпорядкування у юридичній площині

02.08.14 14:33 0 696
Заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний 31 липня, взяв участь у зборах представників культурно-мистецьких установ Львівщини , інтелігенції та громадських діячів стосовно питання оскарження двох рішень сесії Львівської обласної ради.

Йдеться про рішення Львівської обласної ради від 10 червня 2012 року № 524 «Про окремі питання забезпечення належної діяльності комунального підприємства та виконання повноважень Львівської обласної ради» та від 08 липня 2014 року № 1140 «Про окремі питання забезпечення управління об’єктами спільної власності територіальних громад області», які значно змінюють управління закладами культури та фактично нівелюють інститут керівника та свободи колективу.

На думку громади, це призведе до того, що основні управлінські рішення будуть прийматись людьми, які не мають жодного стосунку до галузі й не компетентні у питаннях культури й мистецтва, а відтак галузь культури Львівщини буде повністю зруйнована.

Окрім того, у цих рішеннях є ряд пунктів, які напряму порушують бюджетний кодекс та інші законодавчі документи.

«Я поділяю вашу стурбованість прийняттям цих рішень. Звичайно є необхідність звернутись до депутатів обласної ради, аби вони скасували свої рішення в тій частині, яка суперечить законодавству, або в цілому», – зауважив Юрій Підлісний.

Водночас заступник голови ЛОДА наголосив, що це звернення має бути дуже чітко та юридично грамотно виписане. У випадку, якщо депутати не прислухаються до думки громади, можна ще подати звернення до обласної прокуратури.

Зазначимо, що напрацювати відповідне подання до прокуратури пообіцяв Народний депутат України Михайло Хміль.

Варто також відзначити, що на зборах також був присутній екс-міністр культури України Василь Вовкун, який погодився із пропозиціями заступника голови ОДА й також вважає, що ситуацію можна вирішити тільки юридично.

Натомість культурно-мистецька громада Львівщини запевнила, що будуть апелювати й до засобів масової інформації, а саме скерують відкритий лист-звернення із зазначенням усіх аспектів проблеми.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Гунчик: Я не ...
Наступна новина: Батьки дітей, що за ...

КОМЕНТАРІ