Кількість людей, які прибувають із зони АТО на Житомирщину, щодня збільшується

Кількість людей, які прибувають із зони АТО на Житомирщину, щодня збільшується

02.08.14 11:48 0 735
Під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Ірини Супрун відбулося засідання регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області.

Ірина Супрун звернула увагу на те, що станом на 30 липня цього року на Житомирщину прибула 1 тис. 741 особа, з яких 1 тис. 550 – це жителі Донецької та Луганської областей, а 191 – громадяни з Автономної Республіки Крим. Вона наголосила: «Кількість людей, що приїздять на територію області зі Сходу України, постійно збільшується. Так, щодня прибуває близько 30 осіб. З огляду на те, що антитерористична операція зараз перебуває в активній фазі, варто бути готовими до розселення тимчасових переселенців та оперативного надання їм необхідної допомоги».

Заступник голови облдержадміністрації визначила пріоритетні напрямки роботи для керівників профільних відомств і служб облдержадміністрації та представників районів і міст області. В першу чергу, вже зараз варто розпочати підготовку до навчального року, аби діти із зони АТО 1 вересня змогли продовжити навчання в нашій області. Не менш важливим напрямком є розселення громадян із літніх таборів та санаторіїв з огляду на те, що восени температура повітря почне знижуватися і перебувати в цих закладах буде неможливо. Окрім цього, Ірина Супрун наголосила на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та вивчення настроїв, намірів і психологічного стану тимчасових переселенців, а також поширення у регіональних ЗМІ довідкової інформації про те, куди можуть звернутися такі громадяни. Досі залишається актуальним завданням проведення інвентаризації та паспортизації житлового фонду області та визначення об’єктів, придатних для розміщення людей, які приїздять у наш регіон.

Ірина Супрун закликала представників влади області всіх рівнів з розумінням поставитися до проблем людей, які вимушено залишили свої домівки і потребують нашої допомоги, та докласти всіх зусиль до того, аби на Житомирщині їм було затишно і комфортно.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ