Житомирщина: рятувальники розповсюджують «Дорожні карти» для вимушених переселенців

Житомирщина: рятувальники розповсюджують «Дорожні карти» для вимушених переселенців

02.08.14 13:03 0 724
Аби допомогти вимушеним переселенцям не розгубитися в інформаційному просторі та оперативно отримати усю необхідну інформацію від питань реєстрації до розселення і отримання соціальної допомоги, Управління ДСНС в області здійснює розповсюдження Дорожніх карт для людей, внутрішньо переміщених в межах країни.

Ця брошура створена для допомоги людям, які виїжджають, а також тим, хто вже залишив зону антитерористичної операції. У ній – контакти міжвідомчого координаційного штабу та регіональних штабів, роз’яснення з приводу того, як отримати державну соціальну підтримку, відновити документи, і куди звертатися людині, яка прийняла рішення залишити межі небезпечної території.

Дорожня карта розповсюджується у довідкових службах залізничних вокзалів, автовокзалів, оперативно-диспетчерських служб житлово-комунального господарства, органах виконавчої влади, відділеннях пошти та зв’язку, службах медичної допомоги, органах соціального захисту, в місцях масового перебування людей та транспорті.

Одночасно проводиться робота щодо трансляції соціальних аудіо- та відеороликів з телефонами куди звертатись, в першу чергу на інформаційних табло авто- та залізничних вокзалів, в ефірі телебачення, на радіостанціях та об’єктових радіовузлах.

Нагадуємо, для координації дій з оперативним регіональним координаційним штабом щодо виїзду із небезпечної зони та отримання консультацій з питань тимчасового переміщення, необхідно звернутись за телефоном «101» як зі стаціонарного так і з мобільного телефону.

У Житомирській області працює телефон «гарячої лінії» регіонального Штабу для допомоги вимушеним переселенцям (0412) 47-44-69 з 18.00 до 20.00 год., (0412) 41-34-90, (0412) 47-50-00 з 20.00 до 08.00 год.).

На веб-сайті Управління ДСНС в області www.zhytomyr.mns.gov.ua переселенці з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО можуть знайти усю необхідну першочергову інформацію для вирішення питань із переселенням.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ