В Житомирській області рятувальники проводять рейдові перевірки дотримання вимог пожежної безпеки під час збирання, переробки та зберігання врожаю

В Житомирській області рятувальники проводять рейдові перевірки дотримання вимог пожежної безпеки під час збирання, переробки та зберігання врожаю

02.08.14 13:53 0 852
Співробітники ДСНС Житомирщини провели рейди із метою запобігання виникнення пожеж у місцях збирання, переробки та зберігання врожаю та грубих кормів.

В ході рейду, проведеного рятувальниками Коростеня встановлено, що більшість недоліків та порушень виявлених під час проведення планових перевірок сільгосппідприємств Коростенського району усунуті. Зокрема, комбайни та техніка були забезпечені вогнегасниками та первинними засобами пожежогасіння. Пристосована для ліквідації пожеж техніка була у справному стані та знаходилася на полях. Під час проведення рейду з працівниками проведено інструктаж з питань пожежної безпеки.

Звичайно, ситуація із забезпеченням пожежної безпеки в окремих сільгосппідприємствах залишає бажати кращого. Для прикладу, перевіряючи сільгосппідприємство ТОВ «Торчинське», що в селі Торчин Коростишівського району, рятувальники мали змогу спостерігати за збиранням пшениці та тюкуванням соломи.

Трактор, який використовувався для тюкування соломи не забезпечений вогнегасником, а автомобіль для відвезення зерна мав лише один, та й той без раструба. Згідно з вимогами необхідно два вогнегасника. В той же час, комбайн забезпечений трьома вогнегасниками, однак два з них без раструбів, а третій без вогнегасної речовини (використаний). Отже, фактично жодна з одиниць автотракторної техніки не мала придатних до використання первинних засобів пожежогасіння.

Варто зазначити, що не всі керівники сільгосппідприємств Коростишівського району безвідповідально відносяться до дотримання вимог пожежної безпеки під час збирання врожаю. Зокрема, позитивне враження залишила перевірка сільгосппідприємства ПП «Кам’янобрідське», що в селі Кам’яний Брід. 2 комбайни вітчизняного виробництва, які працювали на полі, цілком підготовлені. У повному обсязі забезпечені вогнегасниками, комбайнери ознайомлені з основними вимогами пожежної безпеки та вміють користуватися первинними засобами пожежогасіння.

За підсумками проведення рейдів, слід нагадати керівникам та працівникам сільгосппідприємств і усім іншим громадянам про необхідність дотримання вимог пожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю. Пам'ятайте, що пожежа сама по собі ніколи не виникає. Зазвичай «червоний півень» стає наслідком чиєїсь безпечності, недбалості та банальної бездіяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ