В Чернігівській області рятувальники підбили підсумки роботи за перше півріччя 2014 року

В Чернігівській області рятувальники підбили підсумки роботи за перше півріччя 2014 року

02.08.14 16:07 0 735
Діяльність Державної служби України з надзвичайних ситуацій має бути спрямована на виконання завдань Президента України і Уряду, повинна відповідати вимогам сьогодення та європейським стандартам. Про це на черговому засіданні Колегії Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яке відбулося 31 липня повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

«У звітному періоді завдання щодо запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій, захисту населення і територій від них вирішувалися в умовах військової агресії Російської Федерації і переведення Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту на організацію і штати воєнного часу. На даний час окрім безпосередніх завдань, які з честю виконуються особовим складом головних управлінь Служби у Донецькій та Луганській областей, Президентом України на ДСНС України покладена координація заходів щодо комплексного вирішення питань забезпечення першочергових потреб внутрішньо переміщених у межах країни осіб. Так, у тісній взаємодії з центральними органами виконавчої влади, в цілодобовому режимі продовжує свою роботу Міжвідомчий координаційний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції. Тому жодна людина, яка потребує допомоги не залишиться без нашої уваги», – наголосив С. Бочковський.

Відповідно до Плану протидії загрозам та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами в природних екосистемах у 2014 році, затвердженого Першим віце-прем’єр-міністром України, ДСНС України вживаються комплексні заходи щодо запобігання, а також своєчасного і ефективного реагування на пожежі та загоряння у лісах, на сільгоспугіддях і торфовищах. Проте, як повідомив С. Бочковський, незначне збільшення кількості пожеж у лісовому фонді держави (2% порівняно з аналогічним періодом минулого року) відбулося за рахунок Луганської області, на яку припадає до 75% всієї площі охопленої вогнем. При цьому, через дії терористів підрозділи ДСНС України були повністю позбавлені можливості реагувати на ці пожежі.

Наразі реалізується План протидії загрозам та реагування на надзвичайні ситуації літнього періоду, відповідно до якого у постійній готовності до дій за призначенням знаходиться міжвідомче угрупування сил чисельністю понад 31 тис. чоловік особового складу і 9 тис. 400 од. основної та більш ніж 11 тис. 600 од. допоміжної техніки.

Крім того, аварійно-рятувальні підрозділи, зокрема і авіація ДСНС України, виконують завдання за призначенням у зоні антитерористичної операції. Для відновлення нормальної життєдіяльності населення на території Донецької та Луганської областей від ДСНС України залучені близько 800 чол. особового складу та понад 180 од. техніки. Рятувальниками ДСНС України вже розібрані завали 78 будинків, розчищені від залишків барикад 68 км вулиць та доріг. Розміновані понад 262 га звільнених територій Донецької області, знешкоджені близько 8 тис. вибухонебезпечних предметів. Наразі ведеться розмінування Слов’янської теплової електростанції та триває розмінування Санаторно-курортного реабілітаційного центру «Словянський курорт». Завершене розмінування Красноармійської фільтрувальної станції (Карлівка) – очищено 10 га, знешкоджено понад 2 тис. вибухонебезпечних предметів.

Разом з тим, як повідомив перший заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко, силами ДСНС України розміновується територія міст Лисичанськ, Рубіжне та Сєверодонецьк Луганської області, залучено 4 піротехнічних розрахунки чисельністю 22 чол. особового складу та 9 од. техніки.

«Піротехніками ДСНС України постійно виявляються у населених пунктах, у лікарнях, школах, дитячих майданчиках, на дорогах та мостах особливо небезпечні вибухові пристрої – боєприпаси на «розтяжках», вибухові пристрої із дистанційним керуванням, фугаси великої потужності, а також підготовлені до дії протитанкові і протипіхотні міни», – розповів А. Бойко під час свого виступу.

Загальна кількість боєприпасів якими було заміновано об’єкти і території, що на знешкоджені піротехніками ДСНС України сягає понад 250 одиниць.

Разом з тим, Анатолій Бойко зазначив, що групою психологів ДСНС України проведені подвірні обходи будинків, в ході яких місцевим мешканцям була надана психологічна та інформаційно-консультативна допомога. Загалом психологічну допомогу отримали понад 1 тис. 550 осіб.

«На кордоні районів проведення АТО розгорнуті 3 транзитних пункти. У цих пунктах організоване цілодобове чергування представників ДСНС, правоохоронних органів, медичних і міграційних служб, соціального захисту, органів місцевої влади для надання інформаційно-роз’яснювальної, психологічної та у разі необхідності медичної допомоги», – додав заступник Голови ДСНС України Василь Стоєцький.

Також В. Стоєцький повідомив, що штабами відпрацьовуються та приймаються конкретні рішення по переміщенню дітей з будинків інтернатів, ведуться перемовини з питань надання гуманітарної допомоги, налагоджена робота з волонтерськими та міжнародними організаціями по лінії ООН та ОБСЄ.

З розглянутих під час зсідання Колегії питань прийняті відповідні рішення.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області в ...

КОМЕНТАРІ