Житомирщина: за добу 5 пожеж в екосистемах. Рятувальники закликають не розводити багаття та запобігти виникненню пожеж!

Житомирщина: за добу 5 пожеж в екосистемах. Рятувальники закликають не розводити багаття та запобігти виникненню пожеж!

02.08.14 10:09 0 633
В Україні встановилася спекотна погода і значно підвищився рівень небезпеки виникнення пожеж в лісових масивах, вздовж узбіч, на сільгоспугіддях та торфополях.

За останню добу 31 липня в області сталося 5 пожеж в екосистемах. Загалом вогнем знищено 2,2 га сухої трави в м. Коростені, селищі Народичі та у с. Кремно Лугинського району.

В Олевському районі вогнеборці 17 державної пожежно-рятувальної частини ліквідовували займання покладів торфу на землях запасу Кам'янської сільської ради. Вогнем пройдено 1 га торфу.

А в с.Кожушки Новоград-Волинського району вигоріло 0,5 га стерні на полі фермерського господарства "Полісся".

- За інформацією Українського гідрометцентру з 1 по 5 серпня в Україні переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки (5 клас). У зв’язку з цим ми закликаємо громадян утриматися від розведення багаття в лісових масивах та місцях відпочинку населення! – звертається до населення очільник рятувальної служби області Ігор Нікітчук. - Причиною пожеж у цей період можуть стати навіть просто кинутий у траву непогашений сірник чи цигарка. Зважити на це закликаємо і водіїв, які недбало викидають недопалки на узбіччя дороги.

Як свідчить досвід ліквідації пожеж, відсутність контролю за процесом спалювання сміття поблизу житлових будинків та на території, що межує з лісовими масивами, нерідко призводить до швидкого розповсюдження вогню, а відтак і непоправних втрат. Навіть уламки скла чи пляшка можуть стати запальною лінзою, фокусуючи сонячні промені. Тому слід бути особливо обережними у цей період і завжди мати напоготові засоби пожежегасіння.

Якщо ж ви помітили загорання в екосистемах – одразу телефонуйте за номером служби порятунку«101». Пам’ятайте: пожежу краще не допустити, ніж загасити! Цьогоріч в екосистемах області зареєстрована 100 пожеж на площі у майже 170 гектарів.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі порушення ...
Наступна новина: Marca: Касільяс буде ...

КОМЕНТАРІ