В Житомирській області протягом доби виявлено 8 вибухонебезпеч- них предметів, піротехнічна група проводить їх знешкодження

В Житомирській області протягом доби виявлено 8 вибухонебезпеч- них предметів, піротехнічна група проводить їх знешкодження

02.08.14 09:22 0 624
31 липня близько 10:00 на пункт зв’язку 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Чуднів надійшло повідомлення про виявлення підозрілих предметів у с. Вільшанка.

До служби порятунку «101» зателефонував чоловік, який виконував земельні роботи на власній присадибній ділянці. Господар, розчищаючи землю біля копанки, побачив невідомий предмет. Він не став чіпати підозрілу знахідку і викликав рятувальників.

Фахівці ДСНС оглянули місце події та виявили 3 вибухонебезпечні предмети. Надзвичайники ідентифікували їх як артилерійські снаряди калібру 76 мм часів минулої війни. Боєприпаси огородили, а з чоловіком, який їх знайшов, провели інструктаж на випадок виявлення подібних знахідок в майбутньому.

Наразі групою піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини проводиться знищення небезпечних предметів. Крім того, планується знищити ще 3 артснаряди та 2 мінометні міни, виявлені у Чуднові напередодні.

У зв’язку з почастішанням випадків виявлення небезпечних знахідок часів війни, рятувальники закликають громадян дотримуватися вимог безпеки.

Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю. В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від небезпеки себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Триває робота над розробкою ...

КОМЕНТАРІ