В Чернігівській області рятувальники перевіряють місця відпочинку людей біля водойм

В Чернігівській області рятувальники перевіряють місця відпочинку людей біля водойм

02.08.14 14:48 0 707
Відпочинок біля води - один із засобів оздоровлення організму людини. Проте, недотримання заходів безпеки може привести такий відпочинок до трагічних наслідків. На Чернігівщині з початку купального сезону потонуло 28 людей, серед яких, нажаль, одна дитина. З огляду на це, рятувальники управління ДСНС у Чернігівській області вживають усі можливі заходи, аби не допустити трагічної статистики загибелі людей на водоймах.

1 серпня у Чернігові співробітники ДСНС спільно із регіональними засобами масової інформації провели рейдову перевірку місць масового відпочинку людей біля води. Слід зазначити, що в Чернігівській області визначено оранади влади 24 таких місця, проте кількість стихійних пляжів у кілька разів більша.

Єдиний офіційний пляж в обласному центрі - "Золотий берег", де вжиті усі вимоги правил безпеки: дно акваторії обстежене водолазами, є рятувальний та медичний пости, засоби порятунку людей. Проте, досить багато мешканців і гостей Чернігова відпочиває на стихійних пляжах біля річок, озер, які не відповідають жодним вимогам безпеки.

З метою профілактики загибелі людей на водних об'єктах, співробітники управління ДСНС провели з відпочивальниками профілактичні бесіди, вручили пам'ятки та листівки попереджувального характеру. Слід зазначити, що такі відпрацювання проводяться по всій території Чернгівської області.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ