Посадовці розтратили бюджетні кошти під час будівництва шкіл на Рівненщині

Посадовці розтратили бюджетні кошти під час будівництва шкіл на Рівненщині

02.08.14 15:29 0 743
Найважливішим фактором забезпечення нормальної життєдіяльності регіону, як і держави в цілому, є раціональне використання бюджетних коштів. Передусім, гроші потрібні для навчання, виховання дітей, оснащення загальноосвітніх шкіл та дитячих садочків.

Проте, прокурорські перевірки виявили у цій сфері низку зловживань у діяльності чиновників колишньої влади та спритних підприємців. Злочинні схеми розкрадання бюджетних коштів на загальну суму понад 210 тис грн., виділених на будівництво, реконструкцію та ремонт закладів освіти, виявлено упродовж минулого тижня у кількох районах області. Про це розповів заступник прокурора області Андрій Боровик.

Зокрема, встановлено, що посадові особи Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації та приватного будівельного підприємства розтратили торік бюджетні кошти на загальну суму понад 86 тис грн. шляхом внесення неправдивих даних в акти виконаних робіт з будівництва школи в селі Глинне Рокитнівського району. Як наслідок – бюджету завдано збитків на вказану суму.

У селищі Зарічне посадовці приватного підприємства завищили в офіційних документах об’єми та вартість монтажно-будівельних робіт в одній із шкіл, розтративши таким чином бюджетні кошти на загальну суму близько 108 тис грн.

Ще одну махінацію викрила прокуратура під час реконструкції дитячого садка у селі Курозвани Гощанського району. Зокрема, посадовці згаданого Департаменту прийняли до оплати включену до актів виконаних робіт завищену на 18,5 тис грн. вартість трудовитрат та механізмів, які насправді виконані та закуплені не були.

«Прокуратурою Рівненської області розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно підрядників, які виконували технічні роботи, за фактом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України), а також стосовно посадовців Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації – за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України), - поінформував заступник прокурора області Андрій Боровик та запевнив, що прокуратура Рівненщини і надалі буде принципово реагувати на порушення вимог законодавства при використанні бюджетних коштів, насамперед, у сфері освіти.

Перевірки на цьому напрямі тривають.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 14 серпня 2014р о 10 год. ...
Наступна новина: На Тернопіллі понад 12 млн ...

КОМЕНТАРІ