У Рівненській області яскраво, неординарно та весело - обираємо професію із службою зайнятості

У Рівненській області яскраво, неординарно та весело - обираємо професію із службою зайнятості

02.08.14 08:08 0 699
Фахівці з профорієнтації Сарненського районного центру зайнятості не залишають поза увагою школярів не тільки під час навчання, а й в період літного відпочинку. Кожного року школярі, які оздоровлюються у санаторії «Горинь», мають можливість поспілкуватися з працівниками служби зайнятості для розширення свого кругозору в світі професій. Теплого липневого дня відбулася чергова виїзна акція «Сходинки до майбутнього», учасниками якої стали тимчасові мешканці санаторію.

Фахівці центру зайнятості ознайомили школярів зі світом професій, розповіли про важливість обрання правильного професійного шляху, здобуття професійної освіти та можливість проходження навчання за направленням служби зайнятості.

Враховуючи вік школярів, їх інтереси та потреби, до сценарію проведення заходу включили різні форми роботи.

Зі старшокласниками головний спеціаліст-юрисконсульт Олександр Карпець провів зустріч «Живи та працюй в Україні», під час якої акцентував увагу про значення та важливість правильного вибору майбутньої сфери професійної діяльності. Начальник відділу активної підтримки безробітних Людмила Супрунець презентувала для них послуги Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ. Працював майстер-клас за професією «вишивальник». Учні з цікавістю спостерігали за роботою Ірини Мізюрко, яка вправно керувала вишивальною машинкою, та наперебій ставили запитання, які їх цікавили.

Заступник начальника відділу Поліна Кутузова та головний спеціаліст Олена Кулик організували та провели конкурси - «Умілі ручки», де хлопці показали свої вміння пришивати ґудзики; на кращого перукаря, де дівчатка із задоволенням робили зачіски своїм подругам. Вміння готувати учасники продемонстрували у конкурсі на кращого кухаря санаторію. Незадіяні до участі в конкурсах з цікавістю спостерігали за досягненнями конкурсантів. Найбільше учасників змогли взяти участь у конкурсі малюнку на асфальті «Професія моєї мрії». Було дуже складно визначити переможців, адже всі роботи були виконані на високому рівні. Переможці конкурсів отримали грамоти та пам’ятні подарунки.

Яскравою, неординарною, творчою та невимушеною була поведінка дітей і під час пісенного конкурсу, в якому потрібно було заспівати пісню, де звучала б назва професії. Учасники двох команд наввипередки згадували пісні не лише сучасні, а й далеких 80-х років.

Для найменших дітлахів Людмила Супрунець, Поліна Кутузова та Олена Кулик провели вікторини, конкурси, профорієнтаційні ігри, під час яких діти показали свої знання зі світу професій. Найактивніші учасники отримали призи від Сарненського центру зайнятості. Учні настільки активно брали участь у заході, виявляли щиру зацікавленість, ставили запитання фахівцям центру зайнятості, що часу, відведеного для проведення заходу, виявилося замало.

Живе спілкування між майбутнім трудовим ресурсом нашої держави та представниками державної служби зайнятості переконує в тому, що ознайомлення зі світом професій має починатися з наймолодшого віку. Тільки в такому разі зменшиться чисельність людей, які свій професійний вибір роблять несвідомо, і, як наслідок, не отримують від праці задоволення.

Проведений захід урізноманітнив відпочинок школярів і зробив його не тільки приємним, а й корисним. Сподіваємось, що він допоможе їм правильно обрати професійну дорогу в житті.

До речі, у виїзній акції взяли участь жителі Харківської області, які на початку року переїхали до селища Степань, у зв’язку з нестабільною ситуацією на сході країни. Вони черговий раз могли отримати необхідні консультації та допомогу від служби зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ