Рівненська область: рятувальники у складі спеціальної комісії розпочали перевірку стану готовності інтернатних закладів освіти до початку навчального року

Рівненська область: рятувальники у складі спеціальної комісії розпочали перевірку стану готовності інтернатних закладів освіти до початку навчального року

02.08.14 17:44 0 829
Першого вересня тисячі дітлахів сядуть за парти шкіл, гімназій, ліцеїв. Тому з метою організації безпечного перебування дітей у закладах освіти, на Рівненщині розпочала роботу спеціальна комісія, яка перевіряє стан підготовки навчальних закладів до початку нового навчального року. В складі комісій представники відділів освіти, санепідемстанції та співробітники Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

У ході перевірки особлива увага фахівців приділяється інтернатним закладам, де цілодобово перебувають діти, в тому числі з певними вадами здоров’я. Так, 30 липня рейдова бригада побувала в комунальних закладах «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою», «Острозькій спеціальній ЗОШ інтернат» та «Острозькій ЗОШ інтернат №2».

Перше, на що було спрямовано увагу працівників Головного управління Держслужби з НС - це, чи готові інтернатні заклади прийняти учнів, 2014-2015 навчального року. Проведеними рейдами встановлено, що на основна частина заходів щодо усунення протипожежних недоліків виконана. Зокрема, проведено інструктажі з правил пожежної безпеки, призначено відповідальних осіб за протипожежний стан. У інтернатних закладах вивішені на видних місцях плани евакуації людей на випадок виникнення пожежі. Також в ході перевірки рятувальниками та персоналом закладів практично відпрацьовані інструкції щодо безпечної та швидкої евакуації людей.

Разом з тим, рятувальники звертали увагу на стан електрогосподарства, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, установок пожежної автоматики, шляхів евакуації, наявність достатньої кількості вогнегасників.

Упродовж двох тижнів спеціальна комісія відвідає 19 інтернатних закладів. Але й після завершення перевірок не закінчується та величезна робота, яка проводиться рятувальниками Рівненщини для безпеки наших дітлахів. І саме тому першим уроком в усіх без винятку інтернатних закладах області буде урок основ безпечної життєдіяльності, на якому працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій спілкуватимуться зі дітлахами і навчатимуть їх правильному поводженню в різного виду надзвичайних ситуаціях.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ