На Тернопільщині готуються до проведення сторіччя створення легіону Українських січових стрільців

На Тернопільщині готуються до проведення сторіччя створення легіону Українських січових стрільців

02.08.14 14:58 0 755
Підготовку та відзначення в області 100-річчя створення легіону Українських січових стрільців обговорили під час засідання організаційного комітету 31 липня. Комплекс заходів проведуть з 6 по 10 серпня.

На горі Лисоня, що на Бережанщині, цього року організують реконструкцію битви, а також підготують концертну програму, за яку відповідатиме ГО «Українська галицька асамблея». Гостями концертної програми стануть учасники Львівського хору «Гомін». Окрім цього, планують запросити на заходи іноземних гостей – представників посольства Турції в Україні та австрійських представників.

«Ми традиційно проведемо заходи на горі Лисоня, де велись бої за Україну і де встановлений хрест скорботи і слави у знак світлої пам’яті українських січових стрільців, - зазначив заступник голови Бережанської районної ради Роман Висоцький. – Ініціативу проведення творчої програми взяли на себе львів’яни – учасники ГО «Українська галицька асамблея». Ми у свою чергу відповідальні за підготовчі роботи. Особливу увагу приділимо забезпеченню відповідного стану доріг, а також заходам безпеки».

У дні відзначення 100-річчя створення легіону Українських січових стрільців у всіх храмах області, а також на меморіалах та могилах Українських січових стрільців відправлять поминальні панахиди. У краєзнавчих музеях та бібліотеках оформлять тематичні книжково-ілюстративні виставки. В обласному музеї Богдана Лепкого у Бережанах проведуть науково-практичну конференцію “Богдан і Левко Лепкі – співці січового стрілецтва”. Виставку документів та фотоматеріалів, які висвітлюють незламну боротьбу Українських січових стрільців за незалежність України, відкриють у Державному архіві Тернопільської області. Виставку «Військові відзнаки періоду національно-визвольної боротьби 1914-1920 років» із колекції фалериста-краєзнавця С.Пахолка організують у Бережанському районному краєзнавчому музеї. Там також оновлять експозицію в залі «Перша світова війна і Українські січові стрільці».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Платник ПДВ не має права ...

КОМЕНТАРІ