Мешканців Тернопільщини закликають повідомляти про незаконне вирубування лісів

Мешканців Тернопільщини закликають повідомляти про незаконне вирубування лісів

02.08.14 09:51 0 677
Під керівництвом заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюри відбулося засідання робочої групи, створеної з метою вивчення фактів незаконної вирубки дерев і порушення вимог природо-заповідного законодавства в області.

"Згідно з дорученням голови ОДА, створено робочу групу для розгляду депутатського запиту депутата обласної ради Івана Друзя, у якому йдеться про правопорушення у сфері лісового господарства, - зазначив Леонід Бицюра. – Такі випадки непоодинокі у нашій області. Тому зараз представники департаментів облдержадміністрації, силових структур, контролюючих органів спільно з громадою повинні вивчити проблему і вжити необхідних заходів".

Члени робочої групи висловили пропозицію створити такі ж групи у всіх районах області. До співпраці можуть долучитися всі бажаючі. Всі, кому щось відомо про незаконне вирубування дерев, осіб, які до цього причетні, можуть звертатися у міліцію за номером 102.

Довідково: Загальна площа лісовкритих земель Тернопільської області, згідно з даними державного обліку лісів, становить 194,1 тис. га, або 13,3 відсотка від загальної площі території області.

Більшість лісів сконцентровано в північній, західній, південно-західній і південно-східній частинах. Найменше лісів у Чортківському, Зборівському, Збаразькому, Теребовлянському, Тернопільському, Лановецькому, Козівському і Підволочиському районах області, де лісистість нижча від показника по області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ