Аби хліб не згорів по дорозі у піч: рятувальники дбають про збереження нового врожаю

Аби хліб не згорів по дорозі у піч: рятувальники дбають про збереження нового врожаю

02.08.14 13:23 0 937
У розпалі жнива. Аби духмяний хліб потрапив на наші столи, з метою збереження врожаю, недопущення пожеж, посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи співробітниками відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС України у Тернопільській області проводяться перевірки дотримання правил протипожежної безпеки сільгосппідприємствами, агрофірмами та фермерськими господарствами.

Зокрема, 31 липня рятувальники перевірили протипожежний стан місць переробки та зберігання продукції нового врожаю, провели технічні огляди наявної пожежної і пристосованої для пожежогасіння техніки в ряді сільськогосподарських підприємств Тернопільського району.

За результатами інспектувань керівникам підприємств надано всебічну практичну допомогу в організації та забезпеченні протипожежного захисту.

« кожен керівник агропромислового комплексу усіх форм власності мусить знати вимоги пожежної безпеки, дотримуватись їх та чітко усвідомлювати те, що пожежу легше попередити, ніж погасити, – наголосив головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС України у Тернопільській області підполковник служби цивільного захисту Сергій Плюта. – Як доводить практика, за лічені хвилини вогонь здатен звести нанівець багатоденну кропітку працю хлібороба. Слід пам’ятати, що в період збирання врожаю категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчилися. Адже випалювання стерні та залишків соломи часто призводять до пожеж на сусідніх полях, вимкнення повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісосмугових насаджень. Державі завдаються значні матеріальні та екологічні збитки».

Відповідно до чинного законодавства України самовільне спалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності , або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення тягне за собою, як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Управління ДСНС України у Тернопільській області звертається до сільгоспвиробників з попередженням: «Пам’ятайте про небезпеку, що може виникнути саме через легковажне та безвідповідальне ставлення до вимог пожежної безпеки. Чи варто легковажити цими важливими питаннями, наражаючи на небезпеку людське життя, майно та матеріальні цінності? Пам’ятайте, пожежу легше попередити, ніж погасити!»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку микола Романюк ...

КОМЕНТАРІ