Тернопілля: цукровим заводам області сприятимуть у розвитку виробництва

Тернопілля: цукровим заводам області сприятимуть у розвитку виробництва

02.08.14 10:40 0 868
Нараду з керівниками і власниками цукрових компаній і цукрових заводів в області провів перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак 1 серпня. Обговорили питання діяльності підприємств цукрової галузі в сезон переробки буряків 2014 року та проблемних питань в цій галузі.

Від цукрового холдингу «Т- Цукор» Групи компаній «Мрія» доповів директор Збаразького цукрового заводу Богдан Вороблевський.

«У поточному сезоні цукровиробництва, який компанія розпочне з 1 вересня, планує працювати три цукрові заводи компанії, а саме Хоростківський, Збаразький і Козівський, - доповів Богдан Вороблевський. - У сезон передбачають заготовити у власних аграрних підрозділах ГК «Мрія» і переробити до 1,5 млн тонн цукрової сировини. Сезон передбачає бути напруженим і тривати для кожного з заводів до 100 діб».

Особливо важливим є питання забезпечення виробництва лімітами природного газу, і компанія напружено займається цим питанням. Тому Богдан Вороблевський звернувся з проханням підтримати звернення до Кабінету Міністрів України щодо гарантованого забезпечення цукрових заводів газом під час опалювального сезону. Також він підняв питання про сприяння у перенаправлені на місцеві цукрозаводи поставок буряків господарствами всіх форм власності, які знаходяться в області, а буряки реалізують за межі регіону, в сусідні області.

У свою чергу Чортківський цукровий завод в сезон планує переробити близько 650 тисяч тонн цукрових буряків, на які укладено угоди поставки ще з весни цього року, доповів заступник директора Чортківського виробництва ТОВ «Радехівський цукор» Олег Сороцький.

«Підприємство вирішує питання забезпечення лімітів природного газу, проте враховуючи шні запаси газу, підприємство готують до використання рідкого палива - мазуту. Сезон переробки цукросировини Чортківський завод розпочне з 1 вересня поточного року», - зауважив заступник директора Чортківського виробництва ТОВ «Радехівський цукор» Олег Сороцький.

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак дав доручення щодо сприяння цукровим компаніям у вирішенні піднятих питань по збільшенню ресурсів сировини для переробки від місцевих товаровиробників, а також у забезпеченні заводів природним газом протягом вересня – грудня 2014 року.

«Ми готові підтримувати діяльність цукрових заводів та сприяти вирішенню проблем, - зазначив Іван Крисак. – Є зауваження щодо розбитих доріг через великотоннажні автомобілі, які доставляють сировину на заводи. Тому потрібно зменшувати масу вантажу, який перевозять. Запити на ліміти потреб газу виробничого процесу ми відправимо до Кабінету Міністрів з метою забезпечення повноцінної роботи заводів. Також сприятимемо співпраці керівників заводів із керівниками сільськогосподарських підприємств для реалізувати цукрового буряка в межах області».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Луцький міський голова ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ