На Тернопільщині польовий спеціалізований наметовий табір «Юний-рятувальник» завершив свою роботу

На Тернопільщині польовий спеціалізований наметовий табір «Юний-рятувальник» завершив свою роботу

03.08.14 16:28 0 813
01 серпня 2014 року відбулось урочисте закриття чергової зміни у польовому спеціалізованому таборі «Юний-рятувальник», який щороку збирає під своїм крилом дітей рятувальників та їхніх друзів. Цьогоріч тут приємно та корисно провели свої літні канікули 40 дітей, серед них 3-є - з сімей, що прибули шукати прихистку на Тернопільщині з зони проведення АТО, на сході України. Такий відпочинок для підростаючої зміни вже восьмий рік поспіль організовує Управління ДСНС України у Тернопільській області.

Наметове містечко розташувалось у мальовничій місцевості поблизу села Скоморохи Бучацького району. Під час таборування діти брали участь у захоплюючих конкурсах та спортивних розвагах, бували на цікавих екскурсіях. А крім цього вони ознайомилися з рятувальною технікою, навчались гасити пожежі, розгортати пожежні рукави і подавати воду, вправно і швидко зав’язувати рятувальні вузли, надавати першу медичну допомогу, діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів. По закінченню ранкових занять, після смачного обіду діти мали можливість грати у футбол, шахи, настільний теніс, бадмінтон, малювати, співати чи слухати музику, а увечері один з наметів перетворювався на великий кінозал. Активний відпочинок, дружнє спілкування, веселі розваги, спортивні ігри, дотримання чіткого розпорядку дня, пильний нагляд з боку вихователів – усі ці фактори скріплюють дух і тренують витримку, готують до дорослого життя.

Швидко промайнув час відпочинку, позаду залишилися два тижні веселощів та розваг. Усе, чому навчилися, юні вогнеборці показали рідним і знайомим, які приїхали на закриття табору. В урочистих заходах з цієї нагоди взяли участь Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей, генерал-майор служби цивільного захисту у відставці Євген Лукавий, Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра батьки та гості. Кожен вихованець одержав посвідчення учасника табору. Завершилося дійство святковим концертом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Львівські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ