Сергій Машковський підтримав бійців, котрі проходять лікування у Житомирському військовому госпіталі

Сергій Машковський підтримав бійців, котрі проходять лікування у Житомирському військовому госпіталі

03.08.14 14:37 0 764
Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко акцентував на важливості проведення моральної та фізичної реабілітації військових, які повертаються зі Сходу держави. Це буде здійснюватись у всіх медичних закладах Житомирщини. Так, наразі в області готується відповідний пілотний проект плану реабілітації військовослужбовців.

При цьому голова облдержадміністрації Сергій Машковський зазначив, що з минулого тижня уже почалася робота над цим документом. А вже за два тижні буде сформовано перелік чітких дій щодо впровадження пілотного проекту на Житомирщині.

«Цього року День високомобільних десантних військ України – це для нас у буквальному сенсі свято зі сльозами на очах. Адже майже щодня ми отримуємо звістку про загиблих військовослужбовців, найбільше з яких – представників десантних військ. Відвідавши госпіталь, ми поспілкувалися з нашими бійцями, дізналися, як проходить їхнє лікування. Але найголовніша мета – приділити їм максимум уваги, щоб вони відчували, що влада про них дбає. Ми привезли їм подарунки. Це, передусім, продукти харчування та питна вода. Також вручили бійцям „тільняшки“, про які вони просили. Крім того, незабаром ми плануємо поїхати до Слов’янська, аби привітати наших хлопців ще й там», – сказав Сергій Машковський.

Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин, зі свого боку, повідомив, що згідно з рішенням, прийнятим на минулій сесії міської ради, розробляється детальний план територій по вулиці Червоноармійській. Згідно з цим документом, жителям міста буде виділено 55 зелених ділянок. У першу чергу, їх отримають військовослужбовці з 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади. Так, продавши ці ділянки, вони зможуть отримати кошти на лікування та вирішення наявних життєво-побутових проблем.

Посадовці відвідали житомирських десантників, котрі наразі перебувають хірургічному та урологічному відділеннях Житомирського 409-го ордена Червоної Зірки військового госпіталю.

На у госпіталі – 252 хворих. Більшість із них –військовослужбовці. Проте послугами цього медичного закладу також користуються військові пенсіонери. За словами начальника 409-го Житомирського військового госпіталю полковника медичної служби Олександра Серебрякова, наразі тут лікуються 52 учасники АТО. Серед них – 14 поранених і шестеро травмованих. Решта мають певні захворювання, набуті під час проведення антитерористичної операції.

Також до військового госпіталю з інших закладів поступають легкопоранені хворі або недоліковані бійці для проведення заключного етапу лікування.

Разом із тим, лікар зауважує, що військовий госпіталь майже стовідсотково забезпечений ліками. Так, налагоджено централізоване постачання медичних препаратів. На ці цілі спрямовуються й бюджетні кошти. Відтак, вдається проводити децентралізовані закупівлі медикаментів.

Однак проблемним питанням залишається зношеність медобладнання. Зокрема є нагальна потреба у придбанні наркозно-дихальних апаратів, моніторів стеження та іншого приладдя, необхідного для надання невідкладної допомоги та здіснення оперативних втручань.

Крім того, з березня семеро медичних працівників госпіталю перебувають у зоні проведення АТО.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ