Сергій Машковський: «Завдяки мужності наших військових над нами – мирне небо»

Сергій Машковський: «Завдяки мужності наших військових над нами – мирне небо»

03.08.14 13:50 0 701
Протягом десяти років ветерани-десантники з громадської організації «Купол», воїни-афганці та військові з 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади традиційно влаштовували святкування з нагоди Дня високомобільних десантних військ України в масштабах обласного центру. Цьогоріч, враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію в Україні та участь наших військовослужбовців в антитерористичній операції на Сході держави, гучні урочистості було замінено на мітинг-реквієм та панахиду за загиблими. Ці заходи відбулися 2 серпня у Житомирі на Соборній площі, біля майбутнього пам’ятника «Героям, які відали життя за свободу та незалежність України».

Підтримати житомирських десантників і вшанувати пам’ять їхніх загиблих побратимів прийшли представники влади, громадськості та духовенства.

Зокрема, участь у заході брали перший заступник Глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко, голова облдержадміністрації Сергій Машковський і перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.

Відкриваючи мітинг, Геннадій Зубко закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання героїв-десантників, котрі нещодавно загинули у зоні АТО.

«Громада Житомирщини продемонструвала свою здатність об’єднуватися довкола вирішення проблем і бажання допомагати. Щотижня на Схід України, у зону АТО, відправляються вантажівки з гуманітарною допомогою нашим військовослужбовцям. Але я прошу вас і надалі не бути байдужими. Адже серед нас є також і їхні родини, які потребують нашої уваги та підтримки», – зауважив посадовець.

Разом із тим, Геннадій Зубко акцентував на тому, що 95-та бригада є найактивнішим і найбільш боєздатним формуванням аеромобільних військ України, які задіяні у боях на Сході держави:

«Десять українських міст за останніх два тижні було звільнено завдяки бійцям 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади».

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський, зі свого боку, назвав житомирських військових і, зокрема, воїнів-десантників справжніми героями, завдяки яким на Житомирщині зберігається мир і спокій.

«Житомирські військові одними з перших прибули у зону АТО. Вони демонструють приклади справжнього героїзму та сумлінного виконання свого військово-патріотичного обов’язку. І саме тому жителі міст Сходу продовжують зустрічати їх як героїв-визволителів. ми всі маємо усвідомити, що завдяки їхній мужності над нами – мирне небо. Я як голова облдержадміністрації від імені всіх жителів нашої області щиро дякую їм за мир і спокій на Житомирщині. Я гарантую, що обласна влада докладе всіх зусиль, аби забезпечити гідний рівень життя нашим героям. Ми глибоко сумуємо за загиблими та схиляємо голови перед їхньою пам’яттю. Наш обов’язок – підтримати їхніх рідних і близьких, подбати про їхніх дітей, надати їм віру у майбутнє, у нашу державу. Слава нашим героям!», – зазначив очільник області.

Панахиду за загиблими героями-десантниками Житомирщини провів настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко. До слова, сам священнослужитель теж є десантником і має на своєму рахунку 42 стрибки з парашутом.

Одразу після мітингу перший заступник Глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко, голова облдержадміністрації Сергій Машковський і перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин відвідали житомирських десантників, котрі наразі перебувають у Житомирському 409-му ордена Червоної Зірки військовому госпіталі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Володимир Стаюра: "Для ...

КОМЕНТАРІ