Львів’янки продемонстрували переваги годування грудьми

Львів’янки продемонстрували переваги годування грудьми

03.08.14 13:05 0 784
2 серпня, близько двох десятків молодих львів’янок з немовлятами взяли участь в акції з популяризації грудного вигодовування. Захід відбувався на площі біля пам’ятника Іванові Франкові в рамках Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування.

Про це повідомила репортер телеканалу ZIK Оксана Маруняк.

На початку акції, яка проходила під гаслом «У нашім раї на землі нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим», молоді жінки, а разом з ними і всі охочі, прослухали лекцію спеціалістів-медиків про користь природного вигодовування немовлят. А потім настала найзворушливіша частина заходу, коли два десятки молодих мам розпочали одночасне годування немовлят грудьми.

«Я прийшла показати, як це легко і просто – годувати маля грудним молоком. Це у мене вже третя дитина і кожну я вигодувала грудьми», -- розповіла молода львів’янка Юлія.

Багато жінок прийшли на акцію з родичами, які надавали їм моральну підтримку. Також ця непересічна подія привертала увагу перехожих, які зупинялися і з інтересом стежили за тим, що відбувається, стаючи мимовільними учасниками акції.

«Я вважаю, що пропагувати грудне вигодовування - це добра справа, тож ставлюся до цього позитивно», -- зауважив один із випадкових глядачів Назар.

Традицію Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування було започатковано ще 22 роки тому. На Львівщині заходи із популяризації цього виду природного вигодовування немовлят відбуваються з 2000 року. Кожного року учасниками таких масових заходів стає дедалі більше молодих жінок.

«За усталеною традицією ми влаштовуємо лекції для матерів і лікарів, як у місті Львові, так і в інших населених пунктах області. Дуже важливо, щоб молоді мами були обізнані, що вигодовування грудьми – це норма харчування для новонароджених і немовлят», -- розповіла співорганізатор акції лікар Ольга Шимкевич.

Усі стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: В Луцьку 3 серпня ...

КОМЕНТАРІ