У «Святому саду» згадували легендарного «Кузю»

У «Святому саду» згадували легендарного «Кузю»

04.08.14 09:53 0 803
3 серпня, у Львові з нагоди п’ятих роковин від дня смерті лідера знаменитої української рок-групи «Брати Гадюкіни» Сергія «Кузі» Кузьмінського шанувальники його творчості згадували легендарного музиканта.

Про це повідомила репортер телеканалу ZIK Оксана Маруняк.

Поминальні заходи розпочалися у храмі Петра і Павла на вулиці Личаківській, після чого друзі музиканта та прихильники його творчості відвідали могилу Сергія Кузьмінського на Личаківському цвинтарі. Потім учасники перемістились до «Святого саду» -- культового місця львівських хіпі та інших «неформалів», які збиралися тут, у закинутому саду колишнього монастиря кармелітів, ще від 1968 року. Саме тут вперше спробував себе як музикант 15-річний Сергій Кузьмінський.

«Кузя був моїм знайомим і товаришем так само, як і для всіх, хто збирався тут, у Святому саду. Він був рок-н-рольщиком, обличчям альтернативної молоді того часу. Ми зараз хочемо показати, як і де збиралась антирадянська молодь, яка не вірила тій владі, яка декларувала одне, а робила цілком інше», -- розповів приятель рок-музиканта, львівський хіпі і правозахисник Алік Олісевич.

До «Святого саду» прийшли переважно студенти, які виростали на творчості «Братів Гадюкіних». Алік Олісевич у якості живого свідка тих часів провів для них екскурсію знаковим місцем. Зокрема, показав де в 1970-80-х роках проходили тусовки хіпі та підпільні рок-концерти.

Нагадаємо, лідер групи «Брати Гадюкини», екс-львів’янин Сергій Кузмінський помер 3 серпня 2009 року на 46-му році життя. П’ять років тому тисячі львів'ян та гостей міста прийшли на прощання із ним, поховали музиканта на центральній алеї Личаківського цвинтаря.

Усі стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сили АТО протидіють ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: для ...

КОМЕНТАРІ