Волиняни поглиблюватимуть співпрацю з поляками

Волиняни поглиблюватимуть співпрацю з поляками

05.08.14 14:56 0 609
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіном, Генеральним Консулом Республіки Польща у Луцьку Беатою Бживчи.

Сторони обговорили питання поглиблення співробітництва Волинської області та Республіки Польща, а також суспільно-політичну та економічну ситуацію в Україні та Волині зокрема.

Володимир Гунчик насамперед відзначив, що сусідня країна Польща завжди підтримувала Україну, а особливо це відчуває наша держава у непростий для неї час. «І прикордонна Волинська область – готова до подальшої співпраці», - зазначив він.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні висловив чітку позицію: «Україна стала на правильну дорогу, а це – багато вартує. - складна ситуація, але переконаний, що українська держава прямує до успіху та щасливого майбутнього. А Польща завжди підтримуватиме Україну»

Генрик Літвін також підкреслив, що «Європейський Союз підтримує Україну, яка захищає свою незалежність. Загрозою для України є політика Росії, а політична допомога, яку надає Європейський Союз та США відіграє важливу роль, і це треба цінувати».

Голова облдержадміністрації висловив слова вдячності польській стороні та зазначив: «Президент і Уряд України концентрують максимальні зусилля для того, щоб цю війну завершити до зими. Глава держави підписав зміни до держбюджету і на потреби армії виділили 11 млрд грн».

Володимир Гунчик поінформував Генрика Літвіна про хід на Волині третьої хвилі часткової мобілізації, яка проводиться нині відповідно до Указу Президента.

Крім того, в області, у непростий для держави час, докладається максимум зусиль для наповнення бюджетів усіх рівнів, втримання економічних показників, збору врожаїв.

«Україна не може розраховувати лише на кошти, які приходять з-за кордону. Рано чи пізно їх потрібно повертати, тому ми повинні думати як про оборону нашої держави, так і про те, щоб економіка працювала. А також допомагати сім’ям тих, хто знаходиться в зоні бойових дій, хто поранений чи родині, де є загиблі», - зазначив Володимир Гунчик.

Окремо йшлося про поглиблення співпраці прикордонних регіонів України та Польщі, зокрема розвитку прикордонної та туристичної інфраструктури, реалізації спільних культурно-освітніх проектів, залучення інвестицій.

Польські дипломати висловили свою підтримку голові облдержадміністрації та підкреслили, що Республіка Польща активно підтримує євроінтеграцію України і готова до поглиблення співпраці.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному ЖК СРБП ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ