Міський голова Микола Романюк: «Моє основне завдання – забезпечити, щоб в опалювальний сезон в оселях лучан, освітніх та лікувальних закладах було тепло»

Міський голова Микола Романюк: «Моє основне завдання – забезпечити, щоб в опалювальний сезон в оселях лучан, освітніх та лікувальних закладах було тепло»

05.08.14 15:24 0 632
З четвертого серпня у нашому місті тимчасово припинено подачу гарячої води. Відповідне рішення прийняв Луцький міський голова Микола Романюк.

Коментуючи це рішення телеканалу ZIK, він зауважив: «У першу чергу відсутність гарячої води у місті викликано тим, що нам доведені ліміти постачання газу. Кабінет Міністрів України прийняв рішення зменшити споживання природного газу теплопостачальними підприємствами на 30%.

Ми працювали і працюємо над впровадженням технологій енергозбереження. У наступному році плануємо розпочати впровадження проекту реконструкції системи централізованого теплопостачання у м. Луцьку, який реалізовуватиметься за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Його реалізація дасть серйозний ефект та можливість скоротити споживання газу, покращити якість надання послуг з теплопостачання лучанам».

«Розумію, що відсутність гарячої води викликає незручності для лучан. Однак, моє основне завдання – забезпечити, щоб в опалювальний сезон в оселях лучан, освітніх та лікувальних закладах було тепло. Тому було прийнято рішення припинити подачу гарячої води. Це рішення тимчасове. Кінцева дата не визначена. Однак, це не означає, що гарячої води не буде до Нового року. Ми думаємо, що до Дня Незалежності її включимо, а далі будемо вирішувати», – наголосив міський голова.

Він зауважив, що Луцьк - не єдине місто в Україні, де з метою економії газу припинено подачу гарячої води. Цим шляхом пішли й у інших населених пунктах країни. Адже, каже Микола Романюк, нині, на жаль, напружена ситуація у відносинах нашої країни з Росією. Не вдалося досягнути домовленостей щодо ціни на газ, а тому його постачання було припинено. «Тому ми змушені приймати такі непопулярні рішення», – зазначив він.

Однак, за словами міського голови, зменшити споживання газу планують не лише через припинення подачі гарячої води. Він наголосив, що розроблено ряд заходів. «На останній сесії міської ради було прийнято рішення, що окремі міські програми не будуть реалізовуватися. Зокрема, цьогоріч планували відкрити чотири додаткові групи у садочку по вулиці Чехова, однак, цього робити не будемо. Усі кошти, які передбачалися на реалізацію програм, передані підприємству «Луцьктепло», де терміново буде проводитися заміна неефективних котлів, втілюватимуться окремі заходи, які передбачені по програмі ЄБРР і які є ефективними», – зазначив він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Новий» Крим
Наступна новина: Громада Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ