На Хмельниччині триває гасіння пожежі полігону твердих побутових відходів

На Хмельниччині триває гасіння пожежі полігону твердих побутових відходів

05.08.14 15:41 0 626
До ліквідації пожежі на полігоні твердих побутових відходів залучені 62 рятувальники на 10 одиницях пожежної та спеціальної техніки ДСНС, а також комунальні служби обласного центру. Про це повідомила прес-служба ГУДСНС України у Хмельницькій області.

Як зазначив керівник гасіння пожежі – начальник ГУДСНС України у Хмельницькій області Борис Болібрух, ситуація з пожежами на полігоні твердих побутових відходів у Хмельницькому є проблемною та виникає неодноразово і щороку. Такі загоряння є тривалими, охоплюють значну площу та потребують залучення значної кількості технічних засобів та особового складу пожежно-рятувальних підрозділів, комунальних служб та використання значних матеріальних ресурсів. А причиною пожежі є те, що в результаті гниття твердих відходів виділяється метан, що за умови високої температури і є причиною самозаймання сміття.

Процес гасіння пожежі ускладнений відсутністю достатньої кількості води, під’їзних шляхів до місця горіння та сильним вітром.

Ознайомився із ходом ліквідації пожежі і голова обласної державної адміністрації Леонід Прус, адже вже третій день надзвичайники намагаються приборкати вогонь, який з’являється все новими осередками займання.

Гасити такі пожежі доволі складно, адже під час горіння твердих відходів вогонь швидко поширюється всередині сміттєвого масиву і по його поверхні, при цьому горіння сміття супроводжується великою кількістю токсичного диму та, як наслідок, задимленням значної території навколо.

Для довідки: 2 серпня о 01:54 за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території Хмельницького міського полігону твердих побутових відходів.

До місця виклику були направлені пожежно-рятувальні підрозділи обласного центру. Протягом чотирьох годин вогнеборцям вдалося приборкати пожежу.

Та вже о 15:15 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що виникли нові осередки пожежі, а враховуючи спекотну погоду та сильний вітер вогонь швидко поширюється як в об’ємі, так і по площі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ