На Хмельниччині на вшанування 100-річного ювілею селища Дунаївці

На Хмельниччині на вшанування 100-річного ювілею селища Дунаївці

05.08.14 15:32 0 605
Народна мудрість говорить: ніщо так не об’єднує, як спільна справа, спільна думка і спільні дії, адже гуртом і діло робиться, і святкується веселіше.

3 серпня селище Дунаївці відзначало 100-річний ювілей – гарне свято, в основі якого, завжди був і буде об’єднуючий початок. Адже громада своєю участю у святковому зібранні продемонструвала, що селище займає важливе місце у серці кожного його жителя, і їм не байдужа його доля.

В урочистих заходах з нагоди 100-ї річниці славного та вічно юного селища Дунаївці взяли участь заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Леся Стебло, голова районної державної адміністрації Віктор Драпатий, голова районної ради Антон Камінський, очільники територіальних громад сусідніх населених пунктів, знані та знатні земляки, керівники підприємств та організацій, підприємці, жителі селища, які творили і творять історію “малої батьківщини” - селища Дунаївці.

Розпочались урочистості зі знаменної, але в той же час скорботної події - відкриття пам’ятної композиції “Борцям за вільну Україну, Небесній сотні, убієнним за єдину Україну”. Це подяка кращим синам і дочкам – героям козацької доби, національно-визвольних змагань, битви під Крутами, другої світової війни, Майдану, антитерористичної операції на Сході. Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх тих, хто пішов від нас у небуття, хто жертвував собою і віддав життя заради торжества справедливості.

Під час відкриття пам’ятної композиції до присутніх звернулась Леся Василівна: “Вважаю, що першочергово, коли задумувалось відкриття цієї композиції, це дійсно, напевно, мало бути присвячено героям Небесної Сотні. Але нажаль на даний час ми також маємо пам’ятати, що кожного дня до героїв Майдану, до цих світлих душ, приєднуються учасники антитерористичної операції на Сході країни, наші з вами захисники. Хлопці, які віддали своє життя за нас з вами, вони думали лише про те, щоб відбулись зміни на краще, думали, що вони залишать державу для своїх нащадків незалежною, процвітаючою, європейською, правовою, де закон буде діяти для всіх незалежно від статусу. Україна не починається десь зверху, а починається з кожного з нас, з кожного вчинку та думки. Тому не будьте переконані в тому, що хтось прийде і все змінить, і завтра держава стане іншою, для цього треба багато працювати. Нам самим треба змінювати мислення, свідомість, менталітет заради того, щоб виправдати надії тих хлопців, які віддали за нас з вами життя, за те, щоб ми мали можливість і святкувати, і радіти життю. Тому ми не маємо морального права про це забувати. І дійсно ця композиція, яку ми з вами відкриваємо осв’ячена кров’ю, і та брущатка, яка лежить під постаментом, вона для кожного символізує силу тих людей, їх волю, героїзм, і ми звичайно скільки будемо жити – будемо їх пам’ятати”.

Після того як пам’ятна композиція була освячена, учасники скорботної події поклали квіти до підніжжя постаменту.

Далі урочисті заходи продовжились біля приміщення Дунаєвецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де відбулось відкриття пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку - символу нашого єднання, провіснику і пророку, генію нашого народу на всі часи.

Урочисте вшанування знаменної дати 100-річчя селища Дунаївці відбувалось на привокзальній площі.

Зі щирими побажаннями втілювати в життя найкращі плани в розбудову селища, примножувати його славу і красу, щастя, добра, благополуччя, радості, достатку кожному дому і кожній родині та подальших здобутків, до присутніх звернулись Дунаєвецький селищний голова, керівники району та запрошені гості з області. Окрім вітальних слів, громада селища від усіх запрошених на свято гостей отримала подарунки, пам’ятні медалі, різноманітні нагороди.

З нагоди свята, керівники району вручили, за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток територіальної громади, багаторічну сумлінну працю, активну життєву позицію та з нагоди 100-річного ювілею селища Дунаївці, грамоти районної державних адміністрації і районної ради та цінні подарунки Дунаєвецькому селищному голові Анатолію Кухаренку, Дунаєвецькому селищному голові багатьох скликань Надії Танасюк, та секретарю багатьох скликань Дунаєвецької селищної ради Галині Гончарук.

Були також вручені пам’ятні ювілейні медалі, почесні грамоти, подяки та подарунки людям, які своїми подвигами, розумом, працею, досвідом та життям примножували досягнення селища і прославляли свою “малу батьківщину”.

У цей день можна було також оглянути виставки робіт кращих митців селища, фотогалереї “Від 1914 до 2014” юних художників на теми “Своє селище хочу бачити розбудованим на злагоді і мирі, засобами відкритими і чесними”, “За Єдину Україну”. Працювали дитячі атракціони, відбувались вікторини на тему “Історія селища”, ігри для молоді та дорослих: на силу, витривалість та спритність – “Козацькому роду нема переводу”.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ