Керівництвом ДСНС України дана принципова оцінка діяльності окремих керівників територіальних підрозділів з питань функціонування місцевої пожежної охорони

Керівництвом ДСНС України дана принципова оцінка діяльності окремих керівників територіальних підрозділів з питань функціонування місцевої пожежної охорони

05.08.14 15:13 0 676
Значну роль у забезпеченні оперативного реагування на пожежі в сільській місцевості відіграють підрозділи місцевої пожежної охорони (МПО), які здійснюють рятування людей і гасіння пожеж на початковій стадії виникнення ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. Саме тому, одним із пріоритетних питань, які обговорювалися у Державній службі України з надзвичайних ситуацій під час апаратної наради у режимі відео конференції, була проблема функціонування місцевої пожежної охорони в Україні.

Голова ДСНС України Сергій Бочковський заслухав доповіді кожного з керівників територіальних підрозділів та дав принципову оцінку щодо діяльності місцевої пожежної охорони в регіонах України.

Незважаючи на складну ситуацію в державі та практично відсутність фінансування, у цьому році в регіонах держави вдалося створити 10 підрозділів місцевої пожежної охорони. Приклад позитивної роботи територіальних підрозділів ДСНС України з органами місцевого самоврядування по їх створенню демонструють Волинська, Миколаївська та Кіровоградська області. Це свідчить про постійну взаємодію керівництва областей з органами місцевого самоврядування та розуміння з боку останніх необхідності проведення роботи в цьому напрямку.

У той же час, прикладом незадовільної роботи у вирішенні зазначених питань, Голова ДСНС України визнав роботу Управління ДСНС України у Житомирській області, де протягом декількох років керівництво недостатньо приділяло увагу питанням взаємодії з місцевою владою з питань створення та функціонування місцевої пожежної охорони.

«Настав час керівникам територіальних органів відповідати за свою роботу, а також за бездіяльність у вирішенні нагальних питань забезпечення належного захисту громадян та територій України, - зауважив Голова Служби, - гостро постає питання своєчасного та ефективного реагування на пожежі в сільській місцевості шляхом збільшення підрозділів місцевої пожежної охорони. Це дозволить максимально скоротити час прибуття до місця пожежі і підвищити ефективність рятування людей».

Начальнику Управління ДСНС України в Житомирській області оголошено догану, а керівників територіальних управлінь зобов’язано звернути увагу на більш принциповий підхід щодо питань створення та належного функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони у сільській місцевості.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ