На Хмельниччині рятувальники застерігають людей до безпечного відпочинку на водоймах

На Хмельниччині рятувальники застерігають людей до безпечного відпочинку на водоймах

05.08.14 14:45 0 592
Впродовж останніх тижнів на Хмельниччині зберігається тепла сонячна погода, яка у багатьох мешканців краю викликає бажання відпочити біля річок і водоймищ. Вода – чудодійний засіб оздоровлення організму. Та для того, щоб це дозвілля принесло тільки користь, необхідно дотримуватись певних правил, адже цьогоріч вода вже забрала життя 36 людей, з них – двох дітей.

Щоб запобігти цій сумній статистиці, у неділю 3 серпня рятувальники провели рейд на найбільшій водоймі обласного центру – річці Південний Буг. Відпочиваючим роз’яснювали правила поведінки на воді та вручали пам’ятки і листівки застережного характеру. Рятувальники наголошували, що купатися найкраще вранці або ввечері, коли гріє сонце, а небезпеки перегрівання немає. У воді можна перебувати не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин. Не можна входити чи пірнати у воду після довгого перебування на сонці. Периферійні судини сильно розширені для більшої тепловіддачі. При охолодженні у воді наступає різке рефлекторне скорочення м’язів, що спричиняє припинення дихання

Особливо небезпечно входити у воду в стані алкогольного сп’яніння, тому що алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку.

Також рятувальники запропонували відпочиваючим не плавати та не пірнати в незнайомих, спеціально не обладнаних для цього місцях. Навіть якщо це місце напередодні було безпечним для стрибків, то за ніч могли щось кинути у воду або плином могло принести корчі.

Людям, які прийшли на водойму з дітьми, рятувальники порадили бути особливо уважними, адже купання діток повинно проходити лише під їх пильним наглядом. Біля води малята можуть оступитися і впасти, захлинутися водою або потрапити у яму.

Незважаючи на чисельні застереження рятувальників, не всі громадяни усвідомлюють, яку небезпеку може нести вода для тих, хто поводиться надто небезпечно і необачно, наражаючи своє життя, а іноді і життя інших на небезпеку.

Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області звертається до жителів області з проханням дотримуватись елементарних правил, що дозволять вберегти життя та здоров’я від небезпеки.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бойовики із Сирії ...
Наступна новина: Волинська область: за ...

КОМЕНТАРІ