Європейські реконструктори відтворили поблизу Перемишля криваві події Першої світової війни

Європейські реконструктори відтворили поблизу Перемишля криваві події Першої світової війни

05.08.14 14:52 0 610
У 100 річницю трагедії Першої світової війни, яку цими днями відзначає увесь світ, європейські реконструктори вирішили поблизу Перемишля відтворити події кривавої битви.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00) репортера Юлії Бухтоярової.

В оборонному форті біля Перемишля реконструктори відтворили наступ австрійських військ на вже окуповану росіянами фортецю.

Варто додати, Перемишльський форт був стратегічно важливим об'єктом – оборонним фортпостом Галичини. Крім того, за Австро-Угорщини – це ще й найдорожча військова споруда.

Додамо, в Перемишль війська Російської імперії ввійшли лише через місяць після початку Першої світової війни. В облозі місто пробуло аж півроку. Лише у цій битві загинуло понад сто тисяч людей.

У військовій реконструкції участь взяло близько 150 учасників. Ще півсотні мали прибути з України. Однак, через активну фазу мобілізації українські реконструктори так і не змогли приїхати.

«Так ми хочемо усім показати, що таке війна. Наскільки страшна війна, відбувалась у нас за наші польські кордони, і, яка зараз відбувається у в Україні. Війна – це не є комп'ютерна гра, це не цікавий фільм, це велика трагедія», – зазначив організатор Мірослав Майковський.

Організатори заходу сподіваються, що до наступної річниці Першої світової на Сході нашої країни знову запанує мир. А військові баталії будуть лише розвагою під час театралізованого дійства.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині триває ...
Наступна новина: У Львові у Сколівському ...

КОМЕНТАРІ