ВРУ, з «комуняками», фінансистами терористів, треба негайно гнати геть, – учасник «Вільного мікрофону»

ВРУ, з «комуняками», фінансистами терористів, треба негайно гнати геть, – учасник «Вільного мікрофону»

05.08.14 15:38 0 685
Україні потрібна нова Верховна Рада. У цьому немає жодних сумнівів, – переконані учасники народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK. Утім, єдиної думки, коли саме потрібно переобирати парламент – уже чи по завершенні війни на Сході – в українців нема.

Так, у суботу, 2 серпня, мешканці обласних центрів Західної України і Києва відповідали на «Питання тижня» від «Вільного мікрофону»: «Чи на часі зараз перевибори Верховної Ради?».

Серед причин, чому нинішній склад ВР немає права на існування, люди називали такі: «бо це вимога Майдану», «у ВР сидять люди, які фінансують терористів і ДНР», «парламент у складі якого є «комуняки» і «регіонали», не повинен працювати».

«Влада в Україні повинна повністю перезавантажитися, – зазначив чоловік у Києві. – Треба, що у ВР прийшли молоді, але перспективні люди, які керуватимуть нашою державою по-новому, по-молодому, по-європейськи».

«Нинішня ВР у повній мірі не представляє інтереси України, українського народу», – додав юнак в Ужгороді.

Найбільше сумнівів, коли саме проводити вибори до парламенту, – у киян. Так, частина наполягають на терміновому волевиявленні, натомість близько 40% мешканців столиці, які взяли участь у зніманні «Вільного мікрофону» гадають, що першочергово потрібно врегулювати ситуацію на Сході, а вибори провести навесні – у квітні-травні.

«Однозначно выборы в ВР должны пройти как можно быстрее, но в этом году это будет не очень рационально в связи с тем, что идет война», – припустив киянин.

Натомість у Західній Україні близько 70% учасників «Вільного мікрофону» налаштовані радикально: відкладати вибори немає сенсу.

«Чим довше цей парламент існуватиме, тим більше виникатиме незрозумілих ситуацій в державі, не буде жодного покращення», – заявив чоловік у Луцьку.

«Вибори заради виборів – не потрібні, але вони дуже актуальні, якщо вдасться завдяки переобранню парламенту усунути з ВР п’яту колону», – висловив думку мешканець Тернополя.

Понад те, частина народних ораторів зауважували: вибори не просто на часі, їх потрібно було проводити, що називається, ще вчора.

«Необхідність виборів вже навіть перезріває. Народ геть замучився із цією ВР. Це ж гадючник! – обурено виголосив дідусь у Луцьку. – Далі терпіти не можна. Через місяць-два треба вибирати нових людей у парламент».

А ще кілька учасників «Вільного мікрофону» заявили, що ще до обрання нового складу ВР, потрібно внести зміни у законодавство і щодо самої процедури проведення виборів, і щодо діяльності народних депутатів.

«Нужно сократить количество человек у ВР как минимум вдвое», – поділилася своїм баченням того, як має виглядати оновлений парламент, дівчина з Миколаєва, яка виступила на трибуні «Вільного мікрофону» на Майдані незалежності в Києві.

«Переконаний, що весь український народ має вимагати перевиборів за пропорційною системою – відкритими списками», – заявив молодий луччанин.

Окрім того, чимало народних ораторів наголосили: одразу після перевиборів депутати повинні відмовитися від недоторканості.

Більше думок про те, чи на часі перевибори ВР, можна почути щовечора на телеканалі ZIK у спеціальних випусках народного проекту «Вільний мікрофон» – «Питання тижня». Поточні випуски програми дивіться щодня і щогодини у денний та вечірній час.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі серпневі ...

КОМЕНТАРІ