В Закарпатській області на Верецькому перевалі відбувся вишкільний табір для молоді

В Закарпатській області на Верецькому перевалі відбувся вишкільний табір для молоді

05.08.14 15:07 0 752
Із 21 по 28 липня 2014 року на Закарпатті відбувся шостий Всеукраїнський археологічно-вишкільний табір "Верецький перевал", який цьогоріч у зв'язку з війною на сході України пройшов без проведення розкопок. Таборування відбувалося на межі Закарпатської і Львівської областей між селами Вербя'ж і Климець, неподалік від місць останнього спочинку Карпатських Січовиків.

У зв'язку з воєнними діями на сході країни організатори табору вирішили посилити програму для молоді більшою кількістю занять зі стрільби, з тактики ведення бою на відкритій та у лісовій місцевості, посилили руханкові вправи, провели заняття з орієнтації на місцевості, картографії тощо. Традиційно інструктори дали уроки рукопашного бою, відбулися теоретичні та практичні заняття з військового впоряду, медицини, табірництва й мандрівництва, ідеології та історії національно-визвольних змагань. Молодечий здоровий дух підтримували спортивними розвагами, пейнтбольними, волейбольними змаганнями та співами патріотичних пісень.

На таборування не змогли приїхати чимало побратимів, які зараз проходять вишкіл у батальйоні особливого призначення "Січ", який уже за декілька тижнів відправиться на схід України для участі в АТО. Та все ж гості з Харківщини та Львівщини були присутні на таборуванні. Загалом у таборі взяли участь близько пів сотні хлопців та дівчат.

"Нам неодмінно потрібно підтримувати здоровий дух української молоді. Табір – це чудовий спосіб показати юнацтву, що таке жити у середовищі, де панує дух побратимства, взаємодопомоги та колективної праці заради досягнення спільної мети. Тут дізнаються більше про історію визвольних змагань українців, а спільна праця приносить набагато ціннішу винагороду, на відміну від плодів егоїстичного існування більшості українців. І тільки після послідовного та безупинного гартування молоді викується могутня монолітна нація, яка зробить усе, аби війна ніколи більше не торкнулась нашої країни", – розповів один із організаторів таборування, голова Закарпатської обласної громадської організації "Сокіл" Томаш Лелекач.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: «Ісламська ...

КОМЕНТАРІ