Львівщина: департамент з питань цивільного захисту ОДА застерігає мешканців області від самовільного випалювання сухої рослинності

Львівщина: департамент з питань цивільного захисту ОДА застерігає мешканців області від самовільного випалювання сухої рослинності

05.08.14 15:07 0 589
Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації інформує, що станом на 04 серпня поточного року у природних екосистемах на території області виникло 209 пожеж, пов’язаних із самовільним спалюванням рослинності та її залишків, на загальній площі понад 89 гектарів, у тому числі 21 пожежа на торфополях загальною площею 0,22 гектарів.

Найбільше пожеж виникло у Золочівському районі – 29, Жовківському районі – 22, Сокальському районі – 19 та Пустомитівському районі – 18.

Нагадуємо, що самовільне випалювання сухої рослинності у смугах відводу автомобільних доріг і залізниці, випалювання стерні, сухої трави на луках та пасовищах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу у розмірі від 170 до 340 гривень на громадян та від 850 до 1190 гривень – на посадових осіб.

Працівниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної інспекції сільського господарства у Львівській області постійно ведеться моніторинг стану пожежної безпеки, проводяться рейди з метою попередження виникнення пожеж в екосистемах.

Всього, станом на 4 cерпня поточного року, фахівцями зазначених вище управлінь, установ та служб проведено 2263 рейдів, при цьому виявлено 164 порушення та притягнуто до адміністративної відповідальності 164 особи.

Шановні мешканці Львівщини!

Пам’ятайте про шкоду, яка завдається довкіллю внаслідок самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків! Запобігайте виникненню пожеж в екосистемах! Бережіть природу, будьте господарями своєї рідної землі!

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні зменшилася ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ