Йосиф Ситник: «Структура обласної державної адміністрації не відповідає вимогам сьогодення»

Йосиф Ситник: «Структура обласної державної адміністрації не відповідає вимогам сьогодення»

05.08.14 15:04 0 650
За останні п’ять місяців жодних змін у документообігу між обласною державною адміністрацією та Урядом не відбулось. До нас щоденно приходить величезна кількість листів, які вимагають звітності різних напрямків роботи. Відповідно, наші управлінські кадри у департаментах зосереджують свою увагу більше на статистиці, аніж на розвитку.

Про це під час прес-конференції щодо напрямків реформування економіки Львівщини та дебюрократизації влади заявив перший заступник голови облдержадміністрації Йосиф Ситник.

За його словами, структура управління апарату ОДА не відповідає вимогам сьогодення. Йосиф Ситник повідомив, що 27% штатного персоналу апарату облдержадміністрації працюють на керівних посадах.

«Це велика розкіш, – продовжив перший заступник голови ОДА, – кожен наш департамент ділиться на управління, а ті, у свою чергу, на відділи у яких працює всього по 5-6 чиновників. Теорія і практика каже, що така подрібненість є невиправданою. Цю трирівневу систему потрібно ліквідувати і залишити дворівневу. Це значно пришвидшить процес виконання рішень». Йосиф Ситник повідомив, що ОДА з радістю б погодилась бути пілотним проектом у питанні децентралізації влади у нашій країні.

Іншою важливою проблемою, на думку Йосифа Ситника, є звітність про виконання розпоряджень Уряду та Президента, які вже втратили свою актуальність.

«Щодня ми відправляємо звіти, якими суспільство вже не живе. Робимо навіть звіти на розпорядження Леоніда Кучми 1997 р. Таким чином ми не можемо налаштувати наш апарат на ефективну роботу. Було б добре, якщо б Уряд всі ці розпорядження своїх попередників одним пакетом відмінив. Коли ж виникне якась прогалина в законодавстві – краще розмістити нове розпорядження, яке відповідає вимогам часу, аніж вдосконалювати те, яке з бородою тягнеться ще з минулого століття. Таким чином ми не лише б зменшили документообіг, але й видатки з бюджету», – зазначив перший заступник голови ОДА.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: місцеві ...
Наступна новина: Закарпатські свободівці ...

КОМЕНТАРІ