Делегація Львівщини взяла участь в символічній церемонії запалення вогню олімпійської естафети II літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2014

Делегація Львівщини взяла участь в символічній церемонії запалення вогню олімпійської естафети II літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2014

05.08.14 14:58 0 682
Естафета Олімпійського вогню II літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2014, яка проводиться за ініціативи Національного олімпійського комітету України, досягла свого екватору.

Стартувавши в історичній Ольвії (Херсонська область) смолоскип крокує Україною. Вперше у своїй історії Олімпійський вогонь піднявся на найвищу точку України – гору Говерлу (2 061 м).

У підкоренні вершини з олімпійським символом взяли участь представники Івано-Франківського, Закарпатського, Львівського, Тернопільського відділень НОК України, олімпійці Івано-Франківщини Неля Непорадна (легка атлетика) та Надія Діденко (фрістайл), а також діти, які відпочивають у Міжнародному дитячому центрі «Артек-Карпати».

Делегацію Львівщини на Говерлі представляли відповідальний секретар відділення НОК України у Львівській області, заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба та директор школи вищої спортивної майстерності Петро Климчук.

Цьому сходженню передувала зустріч з чоловічою та жіночою збірною України з боротьби, в т ч. з призерами Олімпійських ігор: Валерієм Андрійцевим, Арменом Варданяном та цьогорічного чемпіона Європи Жаном Беленюком, а також їхніми тренерами.

Артеківці підготували флешмоб і передали побажання успіхів юним олімпійцям, які вручили чемпіонці світу Нелі Непорадній та голові Івано-Франківського відділення Мирославу Карабіну. Своєрідний подарунок від Міжнародного дитячого центру – артеківську хустку, під час урочистих проводів збірної в Києві отримає молодий посол України II літніх ЮОІ в Нанкіні, Олімпійський чемпіон з боксу Олександр Усик.

Після Говерли естафета Олімпійського вогню помандрувала країною далі, щоб вже 6 серпня під час проводів юних олімпійців на Ігри фінішувати у столиці України.

Довідково:

Урочиста церемонія проводів юнацької збірної команди України на II літні Юнацькі Олімпійські ігри відбудеться 6 серпня 2014 року в м. Києві на території Маріїнського парку (літня сцена).

Ігри відбудуться в період з 16 до 28 серпня ц.р в м.Нанкін (Китай). Планується, що Ігри зберуть 3 500 атлетів віком від 15 до 18 років з 204 країн світу. Змагання відбудуться з 28 видів спорту.

Львівщину у складі збірної команди України представлятимуть троє молодих спортсменів: Софія Прийма (триатлон), Роберт Мартон (бокс) та Павло Коростильов (кульова стрільба).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На об’їзній дорозі м. ...

КОМЕНТАРІ