У Рівненській області лікар опинився на лаві підсудних за допомогу призовнику ухилитись від проходження служби в армії

У Рівненській області лікар опинився на лаві підсудних за допомогу призовнику ухилитись від проходження служби в армії

05.08.14 14:46 0 594
Прокуратурою Рівненської області завершено розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням лікаря в отриманні неправомірної вигоди та підробленні документів (ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Встановлено, що лікар однієї із лікарень обласного центру одержав від мешканки Зарічненського району неправомірну вигоду в сумі 4 тис грн. за складання медичної документації, необхідної для подальшого звільнення її сина від проходження військової служби у Збройних Силах України.

У ході досудового розслідування між прокурором, який здійснював процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, та підозрюваним укладено угоду про визнання ним винуватості. Обвинувальний акт разом з угодою скеровано прокуратурою області до суду для розгляду.

За клопотанням прокуратури слідчим суддею відсторонено лікаря від виконання службових обов’язків та застосовано до нього запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Зазначимо також, що нагляд за додержанням законів щодо мобілізаційної підготовки перебуває на особливому контролі прокуратури Рівненщини.

Наразі, прокурорами проводиться перевірка щодо виконання органами влади, контролю, підприємствами, установами та організаціями мобілізаційних завдань, вимог законів України «Про оборону України», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про Збройні Сили України», а також щодо використання бюджетних коштів на зазначені цілі.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для розвитку освітньої ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ