Торф — альтернатива газу на Рівненщині.

Торф — альтернатива газу на Рівненщині.

05.08.14 14:59 0 665
Для зменшення споживання природного газу на Рівненщині запропоновано переходити на альтернативні джерела енергії. Для Рівненської області це може стати торф, покладами якого багаті землі нашого краю.

На селекторній нараді у Рівненській обласній державній адміністрації фахівці управлінь та відомств обговорювали питання щодо відведення земель для видобування торфу. Адже на території Рівненщини близько 350 мільйонів тон покладів цієї корисної копалини , а це – 20 відсотків загальноукраїнських запасів.

Місцевим виробником торф'яних напівбрикетів є ДП «Рівнеторф», що входить до складу державного концерну «Укрторф».

- " На даний час ДП "Рівнеторф" для видобування торфу відведено в постійне користування земельні ділянки площею 107,5 гектарів на території Пісківської сільської ради Костопільського району" - зазначила начальник управління землеустрою Головного управління Держземагентства у Рівненській області Лариса Вакульчук.

Крім того, іншим підприємствам та організаціям відведено 1,5 тисяч гектарів земель на території Дубенського, Дубровицького, Острозького та Рокитнівського районів Рівненської області для видобування торфу.

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ