На Житомирщині триває дитяча оздоровчо-відпочинкова кампанія

На Житомирщині триває дитяча оздоровчо-відпочинкова кампанія

05.08.14 14:51 0 621
4 серпня відбулося чергове засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2014 року. Його провела директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь.

Члени штабу заслухали інформацію заступника голови Романівської райдержадміністрації Алли Мілінчук про організацію оздоровлення та відпочинку дітей у Романівському районі.

Так, 112 дітей району було оздоровлено в 11-ти пришкільних таборах. На організацію цієї роботи було спрямовано 120 тис. грн, вартість харчування на день склала 14 грн.

Майже 100 дітей району, що належать до пільгових категорій, оздоровилися в таборах «Світанок», «Олімпієць» та «Орлятко». В останньому з цих таборів відпочивали діти учасників антитерористичної операції на Сході України.

Тісна співпраця у Романівському районі налагоджена з профспілками. Так, діти працівників підприємства електромереж, газового господарства і залізниці відпочили за рахунок профспілкових коштів.

За сприяння релігійних громад організовано відпочинок дітей Романівщини у Польщі. За кордоном побували три групи по 40 дітей. Більше 100 дітей оздоровлено у Зарічанах, у таборі «Надія». На базі центральної районної лікарні створена диспансерна група, де посилене харчування і належний догляд отримали 20 дітей. Також було організовано відпочинок у таборі «Молода гвардія» 4-х дітей пільгових категорій.

Про оздоровлення дітей, які перебувають в оздоровчому закладі «Дзіночок» при обласному лікувально-санаторному центрі радіаційного захисту «Дениші», поінформувала директор закладу Ірина Костюк.

У таборі оздоровлено 200 дітей, 127 з яких прибули з м. Житомира, 38 – з Житомирського району. Залежно від характеру захворювань було створено групу пульмонологічного профілю, до якої увійшло 168 дітей, ортопедичну – 32, кардіологічну – 38 і групу дітей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Діти отримали лікування у вигляді ЛФК, спелеотерапії, ароматерапії, водних процедур тощо. На засіданні було позитивно відзначено роботу цього вперше організованого закладу.

Що стосується дітей області, потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС, то для їхнього оздоровлення область отримала 6780 путівок. Оздоровлення дітей буде організовано з серпня по грудень у санаторіях України.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Європейські реконструктори ...

КОМЕНТАРІ