Рятувальники спільно із представниками органів місцевого самоврядування нагадали житомирянам правила безпеки

Рятувальники спільно із представниками органів місцевого самоврядування нагадали житомирянам правила безпеки

05.08.14 14:55 0 599
Основними причинами нещасних випадків з людьми стають в основному, або незнання правил безпеки, або елементарне нехтування ними.

З метою більш детального ознайомлення громадян з правилами безпеки рятувальники обласного центру спільно з представниками служби у справах дітей Житомирської міської ради проводять різнопланові профілактичні заходи житлового сектору, особливо категорії соціально незахищених верств населення Житомира. Як свідчить статистика, згадані родини є найбільшою групою ризику щодо травмування та загибелі під час різного роду надзвичайних подій.. У подібних сім’ях часто батьки приділяють недостатньо уваги своїм дітям. Як

наслідок – травмування та загибель малечі.

Під час заходу співробітники ДСНС в області та представники органів місцевого самоврядування провели подвірний обхід мешканців обласного центру, які перебувають на обліку як багатодітні, неблагополучні сім’ї. З дорослими та дітьми рятувальники проводять роз’яснювальні бесіди та вручають інформаційні листівки із правилами поведінки на воді, в лісі та під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Під час обстежень помешкань також були виявлені ряд суттєвих порушень, які можуть призвести до пожеж, травмування та загибелі людей. Найбільш поширеними та небезпечними з них - це експлуатація пошкоджених розеток та вимикачів; в житлових приміщеннях виявлені залишені під напругою оголені електропроводи; допускається куріння в приміщеннях, де перебувають діти, та залишені недопалки на горючій підлозі.

Власникам житлових будинків із найгіршим станом пожежної безпеки було вказано на термін усунення порушень та заплановано повторні обстеження їхніх осель.

Співробітники ДСНС зазначають, що подібні заходи проводяться регулярно та є діючим методом навчання населення культурі безпечної життєдіяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Землевпорядники Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ