Житомирська область: виявлено 5 вибухонебез- печних предметів

Житомирська область: виявлено 5 вибухонебез- печних предметів

05.08.14 15:19 0 612
03 серпня на пункт зв’язку 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Радомишль надійшло повідомлення про виявлення підозрілих предметів у с. Товсте Радомишльського району.

До служби порятунку «101» зателефонував голова сільської ради, до складу якої входить вищезгаданий населений пункт. Чоловік прогулювався лісом і побачив біля лісосмуги, в 15 м від ставка, 3 невідомі предмети. Рятувальники, які прибули до місця виклику оглянули знахідки та ідентифікували їх як артилерійський снаряд калібру 152 мм та 2 протитанкові міни часів війни. Співробітники міліції одразу взяли місце виявлення під охорону.

Того ж дня ще 2 вибухонебезпечні предмети було виявлено у Житомирі. Боєприпаси лежали просто на березі біля водойми. Про знахідку рятувальників сповістили правоохоронці. Надзвичайники, прибувши до місця виклику встановили, що виявлені предмети ніщо інше як артилерійські снаряди калібру 120 мм часів минулої війни.

Наразі групою піротехнічних робіт проводиться знищення вибухонебезпечних предметів.

У зв’язку з почастішанням випадків виявлення небезпечних знахідок часів війни, рятувальники закликають громадян дотримуватися вимог безпеки. Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю. В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від небезпеки себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Стрийському ...
Наступна новина: Галина Пагутяк: Якби у нас ...

КОМЕНТАРІ