Чернігівська область: спека вимагає суворого дотримання заходів пожежної безпеки

Чернігівська область: спека вимагає суворого дотримання заходів пожежної безпеки

05.08.14 15:10 0 598
За умов спекотної погоди, на Чернігівщині встановився надзвичайний 5-й клас пожежної небезпеки. Це вимагає від населення бути вкрай обережними у поводженні з вогнем та суворо дотримуватися протипожежних правил, адже зараз суха деревина, рослинність легко спалахують від будь-якого джерела вогню. Останнім може стати навіть іскра від недопалка або що вилетіла з вихлопної труби автомобіля, не кажучи вже про вогонь від сірника чи багаття.

Проте, нажаль, не всі люди розуміють всю серйозність ситуації й продовжують проявляти безпечність при поводженні з вогнем. Тільки уявіть собі, що на Чернігівщині лише за перші 4 дні серпня рятувальники 18 раз виїздили на гасіння лісових, торф’яних пожеж та загорянь сухої трави на полях, луках тощо. Крім того, від необережного поводження з вогнем сталося 8 пожеж у житловому секторі, внаслідок чого знищено та пошкоджено 5 господарських будівель і 26 тон грубих кормів.

Так, ліквідовано загоряння настилу в лісі та торфу поблизу с. Глядин Чернігівського району, сухої трави на полях і луках поблизу сіл Хропате, Фастівці, Андріївка Чернігівського, Бахмацького та Ічнянського районів та інші.

Кинуті господарями у власному приватному секторі непогашені недопалки призвели до загоряння сараїв у с. Крупичполе на Ічнянщині та с. Ловинь на Ріпкинщині.

По згаданим вище фактам пожеж слід додати, що якби не вчасне втручання пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС та лісогосподарських пожежних команд, вогонь міг охопити ще більшу площу лісу, полів та знищити житлові будинки.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Чернігівській області в черговий раз закликає населення бути пильними та обережними. Утримуйтеся від відвідування лісів, торфовищ і полів зернових. Ні в якому разі не розпалюйте вогнища, не кидайте непогашені сірники або недопалки. Також просимо батьків слідкувати за розвагами дітей, які залишившись на самоті можуть вигадати небезпечну гру з вогнем.

Ігор Федоренко,

начальник У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові працівники ДАІ ...
Наступна новина: РНБО закликає місцеве ...

КОМЕНТАРІ