Тернопілля: будьте обережні з вогнем під час проведення жнив!

Тернопілля: будьте обережні з вогнем під час проведення жнив!

05.08.14 15:22 0 685
Розпочалися жнива. Щоб духмяний хліб потрапив на наші столи, необхідно дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки при збиранні та зберіганні врожаю.

Слід мати на увазі, що в період збирання врожаю категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчилися. Випалювання стерні та залишків соломи часто призводять до пожеж на сусідніх полях, вимкнення повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісосмугових насаджень. Державі завдаються значні матеріальні та екологічні збитки.

Відповідно до чинного законодавства України самовільне спалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності , або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення тягне за собою, як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Управління ДСНС України в Тернопільській області звертається до сільгоспвиробників з попередженням: «ПАМ’ЯТАЙТЕ про небезпеку, що може виникнути саме через вашу безвідповідальність. Чи варто легковажити питаннями пожежної безпеки, тим самим наражаючи на небезпеку людське життя, майно та матеріальні цінності? ПАМ’ЯТАЙТЕ, ПОЖЕЖУ ЛЕГШЕ ПОПЕРЕДИТИ, НІЖ ПОГАСИТИ!»

І, як доводить практика, перестороги рятувальників не є марними. Адже за лічені хвилини вогонь здатен звести нанівець багатоденну кропітку працю хлібороба.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку тролейбуси на ...
Наступна новина: Фехтувальниця Яна Шемякіна ...

КОМЕНТАРІ