У Смузі Гази новий обстріл школи ООН, світ засуджує

У Смузі Гази новий обстріл школи ООН, світ засуджує

05.08.14 14:52 0 614
У перебігу військової операції Ізраїлю у Смузі Гази не менш як 10 людей загинули в неділю внаслідок обстрілу будівлі школи ООН, де знайшли притулок цивільні втікачі від бойових дій. Ізраїль підтвердив, що дійсно обстрілював ціль, розташовану біля школи, і зараз вивчає наслідки того удару. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Цей обстріл різко засудив генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун як «кричущу аморальність і злочинний акт». Він закликав притягти до відповідальності винних у цьому «грубому порушенні міжнародного гуманітарного права».

Також різко скритикували цей обстріл у США. Як заявила речниця Державного департаменту Джен Сакі, Вашингтон вражений обурливим обстрілом і закликає Ізраїль краще дотримуватися проголошених ним принципів і уникати жертв серед мирного населення.

Це вже третій обстріл будівель шкіл ООН у Смузі Гази, що призвів до жертв, у перебігу 27-денного конфлікту між Ізраїлем і палестинським радикальним збройним угрупованням «Хамас». За цей час загинули понад 1 тисячу 770 палестинців, переважно цивільних, і 67 ізраїльтян: 64 військових і 3 цивільних.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Сколівському ...
Наступна новина: В Луцьку під час чергового ...

КОМЕНТАРІ