Звернення голови облдержадміністрації Володимира Гунчика до усіх керівників релігійних організацій Волині

Звернення голови облдержадміністрації Володимира Гунчика до усіх керівників релігійних організацій Волині

06.08.14 08:18 0 828
Ваше Високопреосвященство! Ваші Преосвященства! Всечесні отці!

Високоповажні керівники Церков Волині!

Звертаюся до вас у скрутний для нас усіх час. Україна переживає найскладніші випробування за усі роки своєї незалежності. Події, що відбуваються, змушують нас ще раз переосмислити роль Церкви у час суспільно-політичних конфліктів та воєнних дій.

І хоча Церква – поза політикою, а її керівники зазвичай утримуються від публічного висловлення власних політичних симпатій, проте йдеться про існування самостійної української держави. Тому, за сучасних умов, Церква не може стояти осторонь суспільно-політичних процесів, а має всебічно – духовно, морально та матеріально – підтримувати тих наших співгромадян, справжніх патріотів, які мужньо захищають суверенітет та територіальну цілісність України на Сході.

У зв’язку з ще більшим ускладненням внутрішньополітичної ситуації як в Україні загалом, так і у Волинській області зокрема, запрошую до діалогу представників усіх конфесій та релігійних громад Волині. Виступаю з ініціативою зустрічі з кожною релігійною спільнотою області аби консолідовано знайти вихід із складної ситуації та забезпечити мир і спокій в державі.

Закликаю об’єднати усі зусилля для досягнення суспільного порозуміння, взаємотерпимості для блага нашого народу.

Ми маємо зберегти єдину Україну, зберегти її для наших нащадків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Попередження про пожежну ...

КОМЕНТАРІ