Волинським мамам лікарі рекомендують грудне вигодовування немовлят

Волинським мамам лікарі рекомендують грудне вигодовування немовлят

06.08.14 08:15 0 664
У рамках Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування, який триває щорічно з 1 по 7 серпня у 120-ти країнах світу, в управлінні охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації відбулася прес-конференція на тему: «Вигодовування грудьми – переможний гол на користь життя!»

Головний педіатр управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Рожко поінформувала, що торік на Волині народилося 14951 немовлят. Перше прикладання до грудей протягом першої години після народження, ще в пологовій палаті відбулося у 13832 немовлят, що становить 94.9%. Загалом по області зросла кількість малюків, які знаходяться на грудному вигодовуванні до 6 місяців більше 88%, до 12 місяців і більше – становить73%. З кожним роком спостерігається тенденція росту переваг грудного вигодовування.

Кількість новонароджених по області виписаних з акушерського стаціонару на виключно грудному вигодовуванні сягає 98%, а спільне цілодобове перебування матері та дитини - 95%.

Позитивним результатом діяльності медичної спільноти Волинської області щодо заохочення населення до природного вигодовування дітей, є те, що на теперішній час 15 лікувально-профілактичних закладів області сертифіковані, відповідно до критеріїв ВООЗ/ЮНІСЕФ – доброзичливого ставлення до дитини та носять почесне звання “Лікарня доброзичлива до дитини”. Зокрема: КЗ «Луцький клінічний пологовий будинок», обласна дитяча клінічна лікарня, КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка», Нововолинська ЦМЛ, Володимир-Волинське ТМО, Ковельське МТМО, Горохівська, Камінь-Каширська, Ківерцівська, Луцька, Любомльська, Маневицька, Ратнівська, Рожищенська та Старовижівська ЦРЛ. Загалом кількість дітей до 6 місяців, що перебувають на грудному вигодовуванні вища від середньої по Україні.

Фахівці стверджують, що в материнському молоці є ендорфіни - так звані гормони щастя. Як свідчать дослідження, діти, що вигодовувалися материнським молоком, є більш інтелектуально обдарованими та спокійнішими.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ