В Закарпатській області фермерам обіцяють "розумну" мобілізацію і "стоп" перевіркам

В Закарпатській області фермерам обіцяють "розумну" мобілізацію і "стоп" перевіркам

06.08.14 08:14 0 801
«Розумна» мобілізація, зупинка перевірок аграріїв на час жнив та посівної, максимальне сприяння фермерам – з такою інформацією заступник Міністра аграрної політики Андрій Дикун прибув до Харкова після відвідин зони АТО. Проте заступник Міністра закликав і фермерів не сидіти склавши руки, а бути активнішими, йти вперед та знати — Мінагрополітики на боці аграрія.

Зустрічаючись з місцевими фермерами у конференц-залі департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації, заступник Міністра подякував фермерам за їх роботу, що попри важку весну та відсутність фінансування, вони зуміли забезпечити гарний врожай.

« є ряд тривожних повідомлень з деяких регіонів України про тиск і перевірки з боку фіскальних органів та про примусову мобілізацію, коли мало не увесь чоловічий склад підприємства мобілізують, — розповів Андрій Дикун. — Мінагрополітики стоїть на таких позиціях: мобілізація має бути розумною. По мобілізації досі діє постанова від 25 квітня, коли фахівців та спеціалістів аграрного підприємства мобілізують в останню чергу. Тому якщо якийсь військкомат намагається забрати ваших працівників, які задіяні в жнивах чи складних технологічних процесах, то ви, як керівник, пишіть заяву комісару, що даний працівник не може бути мобілізований з тих чи інших причин. Також, як реакція на повідомлення аграріїв, ми звернулися до контролюючих органів з листом, де закликали зупинити будь-які перевірки під час жнив та посівної. Це те, що на даний момент Мінагрополітики робить для аграріїв».

Також Андрій Дикун закликав аграріїв бути більш активними, долучатися до роботи Мінагрополітики та створення законопроектів через профільні асоціації.

« у нас працює велика кількість робочих груп. — розповів заступник Міністра. — Чому я вас на них не бачу? Пропоную закінчувати говорити, що «все погано» та долучатися до спільної роботи, щоб створити нові законопроекти, відстоювати інтереси аграріїв. двері Мінагрополітики відчинені, як ніколи…».

ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Волинським мамам лікарі ...

КОМЕНТАРІ