На Хмельниччині рятувальники провели рейдові перевірки місць збирання зернових культур

На Хмельниччині рятувальники провели рейдові перевірки місць збирання зернових культур

06.08.14 09:19 0 668
Сезон збору зернових триває. А це найбільш пожежонебезпечний період. Неабияку загрозу створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані, людська недбалість та безвідповідальність.

Як показує статистика, основними причинами виникнення пожеж і надалі залишається необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, випалювання стерні. У цей напружений період найменша іскра від сільгоспмашини чи кинутий недопалок може призвести до масштабного загоряння, перетворюючи хлібні масиви на згарища.

Задля уникнення надзвичайних ситуацій на полях у розпалі пожежонебезпечного періоду 1 серпня працівники 3-го державного пожежно-рятувального загону ДСНС у Хмельницькій області спільно з представниками засобів масової інформації провели рейдові перевірки місць збирання зернових культур.

Особливу увагу рятувальники звернули на виконання аграріями всіх необхідних протипожежних заходів. А це обкошування та оборювання хлібних масивів, встановлення попереджувальних знаків про заборону паління і користування відкритим вогнем поблизу ланів. Також ретельно перевірили дотримання правил безпечної експлуатації машин та агрегатів, наявність вогнегасників та обов’язкове чергування пристосованої до гасіння пожеж техніки. А ще попереджають про недопущення спалювання пожнивних залишків.

Тому, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається не тільки до працівників сільськогосподарської галузі, а й до всіх громадян бути вкрай обережними з вогнем та пожежонебезпечними предметами, мандруючи на автомобілі чи пішки повз хлібних ланів.

3 ДПРЗ ГУ ДСНС

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Sinoptik: Погода в ...
Наступна новина: Олега Сенцова запросили ...

КОМЕНТАРІ