Олега Сенцова запросили стати членом журі на кінофестивалі «Молодість»

Олега Сенцова запросили стати членом журі на кінофестивалі «Молодість»

06.08.14 09:21 0 665
Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» висловив підтримку ув’язненому у Росії режисеру Олегу Сенцову та запросив його до складу міжнародного журі наступного фестивалю, що відбудеться з 25 жовтня по 2 листопада.

Про це повідомляє прес-служба кінофоруму.

«Команда «Молодості» приєднується до міжнародної кінематографічної спільноти в закликах до влади РФ посприяти звільненню Сенцова та переконана в необґрунтованості висунених йому звинувачень у причетності до терористичних дій. Щоб висловити свою підтримку режисерові, «Молодість» запрошує Олега Сенцова в члени журі головної міжнародної конкурсної програми наступного фестивалю, що пройде з 25 жовтня по 2 листопада 2014 року», – йдеться у зверненні організаторів «Молодості».

Олег Сенцов – учасник кінофестивалю в 2011 році. Саме тоді був представлений його повнометражний дебют «Гамер», що також взяв участь у багатьох міжнародних кінофестивалях, зокрема, в Роттердамському. Після успіху «Гамера» український режисер працював над своїм наступним повнометражним фільмом «Носоріг», а до ув’язнення був активним учасником протестного руху в Україні.

Олег Сенцов виступив членом журі хорватського кінофестивалю в Мотовані, що цьогоріч складалося із митців у вигнанні.

Російська ФСБ затримала Олега Сенцова у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві.

ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам’ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

Український режисер Олег Сенцов заявив на суді 7 липня, що під час допиту в приміщенні колишнього Сімферопольського СБУ до нього застосовували тортури, побиття та приниження, що мали на меті отримання свідчень проти керівництва Майдану та України, повідомляє «Телекритика».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: До Дня незалежності у ...

КОМЕНТАРІ